מתכון לדגי סלמון ופולים ברוטב אדום
מתכון נהדר לקוביות דגי סלמון המתבשלות ברוטב עגבניות משובח יחד עם פלפלים, פולים וירק קצוץ, המוסיפים את טעמם הנפלא לתבשיל מלא עניין
- אתי זוהר
- כ' ניסן התשפ"ג
דגי סלמון ופולים ברוטב אדום צילום: אתי זוהר
מתכון לדגי סלמון ופולים ברוטב אדום / אתי זוהר
המצרכים לדגי סלמון ופולים ברוטב אדום:
- 1.5 ק"ג דג סלומון חתוך לקוביות קטנות
- 1 שקית פולים קפואים מופשרים
- צרור כוסברה קצוצה
- 10 שיני שום חתוכות לקוביות
- 2 פלפלים יבשים מתוק / חריף חתוכים לטבעות
- 1 פלפל אדום טרי / גמבה חתוך לטבעות או רצועות
- 2 כפות פפריקה
- 1 כף שטוחה מרק עוף
- 1/2 כפית כמון
- מעט מלח (רק אם יש צורך)
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות רסק עגבניות
- שמן
אופן ההכנה לדגי סלמון ופולים ברוטב אדום:
- שוטפים היטב את קוביות הדג, מפזרים מעט מלח מעל ומניחים בצד למשך שעה
- בסיר רחב ושטוח יוצקים רבע כוס שמן, מוסיפים פפריקה, שום, פלפלים, תבלינים, כוסברה, מרק עוף. סוכר ורסק ומערבבים היטב.
- יוצקים כוס וחצי מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כ 10 דקות ומוסיפים את הפולים לרוטב.
- ממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך והפולים מבושלים טוב, במשך 25 דקות או עד שטועמים ומרגישים שהפולים מבושלים לחלוטין.
- אם חסר מלח מוסיפים מעט .
- מסדרים את קוביות הסלומון בסיר מעל הפולים ומבשלים לעוד 15 דקות ומידי פעם יוצקים מהרוטב מעל הדג .
- לקראת הסוף מוסיפים עוד מעט כוסברה קצוצה ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות