כשרה לפסח: מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר
פשטידה טעימה ומיוחדת המתאימה כתוספת למנה עיקרית בסעודת השבת או החג, פשטידת תפוחי אדמה ובשר טעימה ומוצלחת
- מירב מלכה
- ט"ז ניסן התשפ"ג
פשטידת תפוחי אדמה עם בשר כשרה לפסח צילום: מירב מלכה
מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר כשרה לפסח / מירב מלכה.
המצרכים לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר כשרה לפסח:
לפשטידה:
- 7 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה
- צרור כוסברה קצוצה.
- מלח
- פלפל שחור
- אבקת מרק
- מעט כורכום
- 6 ביצים
למילוי הבשר:
- 1/2 קילו בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כף קמח מצה
- מעט כוסברה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור.
אופן ההכנה לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר כשרה לפסח:
- בקערה מכניסים את הפירה ומוסיפים לו את הכוסברה, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק ומעט כורכום. מערבבים הייטב לאיחוד.
- בכלי נפרד מקציפים את הביצים הייטב עד לקבלת קצף נפוח
- מערבבים את הביצים המוקצפות יחד עם תערובת הפירה עד לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים חצי מהבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת הייטב
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ15 דקות
הכנת מילוי הבשר:
- מחממים מחברת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד לשינוי הצבע תוך ערבוב תמידי
- מוסיפים את הקמח מצה, כוסברה קצוצה, מלח ופלפל שחור ומערבבים הייטב.
- מבשלים 10 דקות ומורידים מהאש
- שופכים את תערובת הבשר מעל הפשטידה האפויה ומעל הבשר שופכים מהבלילה שנותרה
- מכניסים שוב לתנור החם ואופים במשך כ40 דקות עד לאפייה מלאה.
- מעלים את מעלות התנור ל200 ואופים 10 דקות נוספות לקבלת שיזוף.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות