מתכון לבאחש - אורז עם ירק קצוץ ובשר
מאכל אהוב מהמטבח הבוכרי הנקרא באחש, הוא מורכב מאורז המתבשל עם בשר וירק קצוץ ומתובל בטוב טעם, מאכל המתאים לסעודות שבת או חג והוא תמיד מתקבל נפלא
- חני לוין
- י"א ניסן התשפ"ג
באחש צילום: תמרה בר מוחא
מתכון לבאחש - אורז עם ירק קצוץ ובשר / תמרה בר מוחא
המצרכים לבאחש - אורז עם ירק קצוץ ובשר:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 2 כוסות אורז ברור ושטוף
- 2 חבילות כוסברה קצוצה
- שמן קנולה
- שמן זית
- 4 כוסות מים רותחים.
- 1 כפית כמון
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה לבאחש - אורז עם ירק קצוץ ובשר:
- מחממים סיר עם מעט שמן קנולה ומעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים הייטב עד שהבשר מתפורר
- מטגנים את הבשר עד שמשנה את צבעו ומוסיפים את המים הרותחים
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, הכמון והמלח ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
- מבשלים במשך 20 דקות ומוסיפים את האורז,
- מגבירים את האש ומביאים שוב לרתיחה
- מנמיכים את האש מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ20 דקות או עד שהאורז מתבשל הייטב
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 5 דקות נוספות
- מגישים לצד סלט ירקות עשיר או מלפפונים חמוצים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות