מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח
עוגת אגוזים כשרה לפסח, מוצלחת וטעימה המצופה בשוקולד חלק ומשובח, ומעניקה לכם קינוח לכל אורח בחג הפסח
- מירב מלכה
- ז' ניסן התשפ"ג
עוגת אגוזים בציפוי שוקולד כשרה לפסח צילום: מירב מלכה
מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח / מירב מלכה
המצרכים לעוגת אגוזים כשרה לפסח:
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
- 2 כפיות תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 כוס קוקוס
- 1 שקית אגוזים גרוסים
- 1 כוס קמח תפוחי אדמה
- 5 כפות קמח מצה
- 1 אבקת אפיה
לגנאש:
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
ציפוי שוקולד למי שלא משתמש בשוקולד מריר:
- 1 חב' סוכר וניל
- מעט מים (קצת פחות מרבע כוס)
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות קקאו
- 200 גר' חלווה (לא חייב)
אופן ההכנה לעוגת אגוזים כשרה לפסח:
- טורפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים, מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 40 דקות.
הכנת הגנאש:
- בסיר ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר, שופכים מעל העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים.
הכנת ציפוי השוקולד למי שלא משתמש בשוקולד מריר:
- ממיסים את כל המצרכים על האש מלבד החלווה ומערבבים כל העת עד לקבלת שוקולד חלק.
- מגרדים בפומפייה דקה את החלווה לתוך השוקולד ומערבבים היטב.
- שופכים את השוקולד מעל העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים.
בהצלחה
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות