נכנס לתוקפו הסכם אזור הסחר החופשי בין ישראל לאמירויות
היום נחתם הסכם המכס במעמד ראש הממשלה, שר החוץ אלי כהן ושגריר איחוד האמירויות המהווה את השלב האחרון בהסכם הסחר שיוריד את המכסים על כ-96% מהמוצרים, יוריד את יוקר המחייה וייצור מקומות עבודה חדשים בישראל
- יענקי פרבר
- ד' ניסן התשפ"ג
הסכם אזור הסחר החופשי בין ישראל לאמירויות נכנס לתוקפו. ההסכם נחתם במעמד ראש הממשלה, שר החוץ אלי כהן ושגריר איחוד האמירויות מוחמד מחמוד אל-חאג'ה. החתימה מהווה את השלב האחרון בהסכם הסחר שיוריד את המכסים על כ-96% מהמוצרים, יוריד את יוקר המחייה וייצור מקומות עבודה חדשים בישראל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב ואמר: "הסכם השלום ההיסטורי שחתמנו עם איחוד האמירויות ממשיך לתת את פירותיו לטובת אזרחי שתי המדינות. הסכם המכס שנחתם היום יביא ליישום הסכם אזור הסחר החופשי בין ישראל לאיחוד האמירויות שיביא להורדת מכסים, יוריד את יוקר המחייה וייתן זריקת מרץ לעסקים בין ישראל לאיחוד האמירויות. אני בטוח שנמשיך להרחיב את מעגל השלום של ישראל יחד עם מדינות נוספות באזורנו".
גם שר החוץ אלי כהן בירך: "כניסתו לתוקף של הסכם הסחר החופשי היא בשורה חשובה למשק הישראלי, לחיזוק הקשר עם איחוד האמירויות ועדות נוספת לחשיבותם של הסכמי אברהם. בימים אלו אנו שוקדים על הרחבת הסכמי אברהם למדינות נוספות".
החתימה על הסכם המכס תאפשר להסכם אזור הסחר החופשי בין המדינות, אשר נחתם במאי 2022, להיכנס לתוקפו. עם כניסת הסכם אזור הסחר החופשי לתוקף יורדו או יתבטלו המכסים מכ-96% מהמוצרים ותתאפשר גישה לחברות ישראליות למכרזים ממשלתיים באמירויות.
הסכם אזור הסחר החופשי בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות יהווה מנוע מרכזי בחיזוק שיתוף הפעולה הכלכלי והמסחרי בין ישראל לאמירויות ונדבך נוסף בחיזוק הקשרים בין המדינות. בשנת 2022 הגיע הסחר הבילטראלי בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות למעלה מ-2 וחצי מיליארד דולר (לא כולל תוכנה ושירותים), ובכך הפכה איחוד האמירויות הערביות לשותף הסחר ה-16 בעולם עבור ישראל.
עם כניסתו של הסכם אזור הסחר החופשי לתוקף צופים במשרד החוץ כי היקפי הסחר בין המדינות יגברו בצורה ניכרת, מה שיוביל לתוספת מקומות עבודה בשוק הישראלי ולהורדת יוקר המחייה בישראל.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות