מתכון לשקשוקת חצילים נדירה
מחפשים רעיון לסעודה רביעית? קבלו מתכון לשקשוקת חצילים נדירה וטעימה שתוכלו גם לשדרג אותה אם תוסיפו בהגשה בולגרית מגורדת
- חני לוין
- ג' ניסן התשפ"ג
שקשוקת חצילים צילום: הדסה ברוכים
מתכון לשקשוקת חצילים נדירה / הדסה ברוכים
המצרכים לשקשוקת חצילים נדירה:
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ק"ג עגבניות קלופות וקצוצות גס
- 2 גמבה אדומה מקולפת וקצוצה
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- פרוסות חציל מטוגנות / אפויות
- ביצים כמספר הנפשות
- כוסברה לקישוט
- אופציה - בולגרית מגורדת
תבלינים:
- 1 כפית שטוחה מלח קורט פלפל
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית שטוחה פפריקה
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1/2 כפית כרכום
אופן הכנה לשקשוקת חצילים נדירה:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את השום והתבלינים ולאחר מספר שניות של ערבוב מוסיפים את העגבניות, הגמבה, הפלפל חריף והרסק.
- מבשלים במשך כשעה על להבה בינונית נמוכה בסיר מכוסה.
- לאחר שעה מוסיפים את פרוסות החצילים בצורה מסודרת אחד ליד השני ונותנים בישול של מספר דקות נוספות, בכדי שיספגו את הרוטב.
- שוברים ביצים פנימה וסוגרים עם מכסה
- מבשלים כ5 דקות נוספות עד להתייצבות הביצים.
- מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים עם לחם טרי.
- מי שרוצה לשדרג את המנה: מפזרים מעל השקשוקה בעת ההגשה גבינה בולגרית מגורדת
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות