מתכון לבורקס מבצק פריך מושלם במילוי שווארמה
מתכון לבורקס מבצק פריך הממולא בתערובת של שווארמה עסיסית, מאפה מושלם כתוספת לצד כל מנה אהובה
- אתי זוהר
- כ' אדר התשפ"ג
בורקס מבצק פריך מושלם במילוי שווארמה צילום: freepik
מתכון לבורקס מבצק פריך מושלם במילוי שווארמה / אתי זוהר
המצרכים לבורקס מבצק פריך מושלם במילוי שווארמה:
למילוי שווארמה:
- 700 גרם חזה עוף פרוס
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- תבלין לשווארמה
- פפריקה
- כמון
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
לבצק הפריך:
מידה בכוס חד פעמי חם
- 4 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים רתוחים
אופן ההכנה לבורקס מבצק פריך מושלם במילוי שווארמה:
הכנת השווארמה:
- בקערה, מכניסים 3 כפות שמן זית, מעט מלח, פלפל שחור, כפית תבלין שווארמה, מעט פפריקה ומעט כמון (אופציונלי)
- מערבבים היטב ומוסיפים פנימה את חזה העוף, מערבבים שוב הייטב כך שחזה העוף יהיה מתובל הייטב,
- מחממים מחבת עם תחתית עבה על אש גבוהה וצורבים את חזה העוף המתובל משני הצדדים עד להשחמה נאה .
- מקררים וחותכים את חזה העוף לרצועות דקות כמו שווארמה ומניחים בצד .
- מטגנים רצועות בצל עד להזהבה
- מוסיפים את הבצל הזהוב לרצועות חזה העוף הצרובות ומערבבים יחד היטב .
הכנת הבצק:
- מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים אותו בצד למשך כ 20 דקות
- מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים
- מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד
- מניחים מהמילוי בקצה ולגלגל לרולדה (לחתוך קצוות מיותרות)
- מגלגלים את הרולדה לספירלה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בכדי שתיווצר ספירלה גדולה, מניחים מספר רולדות בזו אחר זו עד שנוצרת ספירלה גדולה.
- *ניתן להכין להשאיר כרולדה מבלי לגלגל לספירלה.
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות