מתכון לעוגיות יויו בדבש
מתכון נהדר לעוגיות יויו בציפוי של סירופ דבש וקוקוס המעניקים את טעמם המיוחד לעוגיות נפלאות ומלאות עניין
- אתי זוהר
- ח' אדר התשפ"ג
עוגיות יויו בדבש צילום: אתי זוהר
מתכון לעוגיות יויו בדבש / אתי זוהר
המצרכים לעוגיות יויו בדבש:
כוס מדידה: חד פעמי חם
- 4 בצים L
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 3 שקיות סוכר וניל
- קליפת תפוז מגוררת
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 6 וחצי עד 7כוסות קמח
- לסירופ סוכר:
- 3 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 1/2 כפית מיץ מלימון
אופן ההכנה לעוגיות יויו בדבש:
הכנת הסירופ:
- בסיר מכניסים את כל מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ 17 דקות עד שמסמיך.
הכנת העוגיות:
- שמים בקערה את כל המצרכים ואת הקמח מוסיפים בהדרגה, לשים הייטב עד לקבלת מרקם נוח לעבודה (הבצק צריך להיות מעט דביק וזה בסדר, שמגלגלים אותו בידיים הוא נהיה חלק ונוח לעבודה)
- מניחים את הבצק בין שתי ניירות אפיה ומפזרים עליו מעט קמח, מרדדים אותו לשכבה מעט עבה
- קורצים את הבצק בעזרת קורצן של עוגיות ריבה עם חור באמצע .
- יש אפשרות גם לייצור רצועות ולסגור את הקצבות מעין חישוק. (רק חשוב מאוד לסגור היטב שלא יפתחו בטיגון)
- מטגנים את החישוקים בשמן עמוק, מוציאים על צלחת, טובלים בסירופ ומצפים בקוקוס
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות