יופי וטעם מיוחד
מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה בזילוף ריבת חלב
העוגה המוכרת בשדרוג קטן המשבח את העוגה ומעניק לה יופי וטעם מיוחד יותר, עוגת גבינה ופירורים בזילוף ריבת חלב
- אתי זוהר
- כ"ט שבט התשפ"ג

עוגת גבינה פירורים קרה בזילוף ריבת חלב צילום: אתי זוהר
מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה בזילוף ריבת חלב / אתי זוהר
המצרכים לעוגת גבינה פירורים קרה בזילוף ריבת חלב:
לבסיס:
- 3 כוסות קמח
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 1 כפית מיץ לימון / מים
- גרידת לימון (אופציונלי)
לקרם המילוי:
- 1 שמנת מתוקה (250 מיל)
- 2 כפות פודינג וניל
- חצי כוס סוכר + 1 כף סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה
אופן ההכנה לעוגת גבינה פירורים קרה בזילוף ריבת חלב:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים
- לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומפזרים על תבנית אניגליש קייק (משץמשים בזה אח"כ לפיזור מלמעלה)
- את יתרת פירורי הבצק מהדקים היטב על תבנית אפייה נוספת עגולה 22
- מכניסים את שתי התבניות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות או עד להזהבה נאה .
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב
הכנת קרם המילוי:
- מקציפים היטב שמנת מתוקה עם פודינג וניל ו-1 כף סוכר עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה וחצי כוס סוכר עד לאיחוד
- מערבבים בתנועות קיפול את הגבינה עם הקצפת עד לקבלת קרם אחיד.
- את קרם הגבינה שנוצר מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן
- מזלפים פרחים על התבנית עם שכבת הבצק המלאה בתבנית העגולה ואת הפירורים בתבנית האניגליש קייק לוקחים ומפזרים מעל קרם הגבינה.
- מזלפים מעל העוגה ריבת חלב ומכניסים לקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות