מתכון לרולדה עם קצפת וריבת חלב
מה יותר טוב מלהגיש רולדת קצפת וריבת חלב כקינוח לאחר ארוחה חלבית, מתכון נהדר וקל להכנה בטעם מיוחד ואוורירי
- אתי זוהר
- כ"ד שבט התשפ"ג
רולדה עם קצפת וריבת חלב צילום: אתי זוהר
מתכון לרולדה עם קצפת וריבת חלב / אתי זוהר
המצרכים לרולדה עם קצפת וריבת חלב:
- 4 ביצים L מופרדות
- 2 כפות שמן
- 7 כפות מיץ תפוזים
- 5 כפות סוכר
- 4 כפות גדושות קמח
- 1 כפית אפיה
למילוי:
- 2 שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינק וניל
- 2 כפות סוכר
- ריבת חלב
אופן ההכנה לרולדה עם קצפת וריבת חלב:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים, השמן ומיץ תפוזים
- מאחדים את ההקצפת ותערובת החלמונים בעזרת ערבוב בתנועות קיפול ומכניסים פנימה תוטך ערבוב איטי את הקמח בהדרגה, ממשיכים לערבב בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה
- מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, אופים במשך כ- 10 דקות עד להזהבה.
הכנת המילוי:
- בקערה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר עד לקבלת קרם יציב.
הרכבת הרולדה:
- מורחים חלק מהקצפת על הרולדה ומזלפים מעט ריבת חלב
- מגלגלים לרולדה ומורחים את יתרת הקצפת סביב הרולדה כך שתהיה מצופה מכל הכיוונים
- מקשטים בפסי ריבת חלב מעל הקצפת, ניתן לעטר במעט קוקוס קלוי
- שומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות