חם ומענג
מתכון לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז
אוהבים מאפים עם קינמון? קבלו מתכון לסינבון מושלם שיעניק לכם קינוח ומאפה מתוק לכל עת, במיוחד כשמתחשק להתפנק על משהו חם ומענג
- נועם זיגדון
- כ"ב שבט התשפ"ג
סינבון מאפה שמרים במילוי קינמון צילום: נועם זיגדון
מתכון לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז / נועם זיגדון
המצרכים לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר
- 100 גרם חמאה או מחמאה
- 2 כוסות מים חמימים רכה
- ½ כוס שמן
- 2 ביצים
למילוי קינמון:
- 50 גרם מחמאה או חמאה
- ¼-1 כוסות סוכר לבן או חום
- 2 כפות קינמון
לגליז:
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כף עד ½-1 כפות מים
אופן ההכנה לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
הכנת המילוי:
- מכניסים לקערה את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב לאיחוד
הרכבת השושנים:
- מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים
- כל חלק פותחים למלבן דק וארוך
- מורחים כל מלבן בצק במילוי הקינמון ומגלגלים לרולדה
- מכניסים למקפיא ל-20 דקות
- חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- ומכניסים כל פרוסה לתבנית שקעים
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד שמזהיב
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב
הכנת הגליז:
- מערבבים את הסוכר עם המים, מזלפים מעל הסינבון ומפזרים גבישי סוכר לקישוט
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות