לכבוד ט"ו בשבט: עיצובי שולחן ומתכוני פירות מיוחדים
לכבוד ט"ו בשבט: שולחן מעוצב עם פרחים ופירות, יחד עם מתכוני פירות מיוחדים - אך קלים ופשוטים להכנה | צילומים: חוי בריגר
- רחלי יורו,
- י"ד שבט התשפ"ג
- 1 תגובות
לפניכם כמה רעיונות מעוררי השראה איך לעצב שולחן חג לתפארת.
השילוב של פרחים ופירות הוא טבעי ומתבקש וניתן לעשותו באינספור אפשרויות
גם המתכונים הם קלים ופשוטים שתוכלו להכין במהירות ללא מאמץ מיוחד
בשולחן שלפניכם: הפרחים מורכבים מ-3 צבעים שונים במגוון גדול ועשיר של פרחים שונים, הם מסודרים לפי צבע בצורה ארוכה ושטוחה. ביניהן נוספו צבעים תואמי פירות. ניתן להשתמש ברעיון זה עם כל צבע פרחים ושילוב פירות שיש לכם בבית, פרחים אמיתיים או מלאכותיים.
למתכונים:
- אמברוזיה
שקית תותים קפואים
קופסת אננס (לשמור חצי מהמיץ)
2 תפוזים
1 שמנת מתוקה להקצפה קטן (חלבי או פרווה)
1 סוכר וניל
חותכים את כל הפירות לחתיכות קטנות, מערבבים פנימה את שאר המרכיבים ומערבבים. לשמור במקרר.
פיצת פירות
לעוגייה:
½2 כוסות (318 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
½ כפית מלח
226 גרם חמאה/מרגרינה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
¼1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
1 ביצה גדולה בתוספת 1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח עד לאיחוד.
בקערה גדולה, השתמשו במיקסר חשמלי במהירות בינונית-גבוהה כדי להקציף את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה - כ-2 עד 3 דקות. מוסיפים את הביצה, החלמון והווניל ומקציפים עד לאיחוד. מוסיפים לאט גם את תערובת הקמח.
יוצרים כדור גדול ואז משטחים לצורת פיצה
אופים במשך 25 - 20 דקות עד שמתחיל להזהיב.
לקרם:
גבינה לבנה
אבקת סוכר
להוסיף את כמות הסוכר הרצויה לגבינה ולערבב יחד.
לפירות:
הוסיפי את הפירות האהובים עלייך.
אנו השתמשנו בתותים, אוכמניות, ענבים, אשכוליות, רימון ודומדמניות אדומות.
- לפתן אגס:
6 אגסים קלופים
קופסת ג'לי אדום
1 סוכר וניל
לשים אגסים בסיר, לכסות במים ולהביא לרתיחה. אחר כך מוסיפים את הג'לי והסוכר, מנמיכים את הטמפרטורה לבינונית ומבשלים שעה וחצי. להגיש קריר, לשמור במקרר.
- מים מושרים בפירות
תותים
דומדמניות אדומות
מלפפונים
נענע
מים קרים
- סורבה אוכמניות
4 כוסות אוכמניות קפואים
1/2 כוס שמן
1/4 כוס דבש
כפית מיץ לימון
לערבב בבלנדר עד לחלקה
ספרי לנו בתגובות איזה מתכון הכי אהבת! ט"ו בשבט שמח!!
צילום: חוי בריגר 050-709-3936
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות