כ"ו כסלו התשפ"ה
27.12.2024

מתכון למרק חרירה חם וטעים

מתכון למרק מנחם וטעים במיוחד, מרק חרירה מתובל בטוב טעם ומשולב במגוון ירקות עם אטריות דקות המעניקות את הטעם המושלם למנה משביעה ומוצלחת

מתכון למרק חרירה חם וטעים
מרק חרירה צילום: אפרת ושדי

מתכון למרק חרירה חם וטעים / אפרת ושדי

המצרכים למרק חרירה חם וטעים:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיניי שום כתושות
  • 1 כוס חומוס מושרה (אפשר משימורים או סנפרוסט)
  • 1/2 כוס עדשים חומות / ירוקות
  • 2 כפות עגבניות מרוסקות
  • כ- 6 כוסות מים רותחים
  • חופן אטריות דקות
  • 1 לימון סחוט
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מלח
  • פלפל שחור  

אופן ההכנה למרק חרירה חם וטעים:

  1. מחממים סיר עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים
  3. מוסיפים את הסלרי הקצוץ, הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים וממשיכים לטגן עוד כ 2 דקות
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לטגן עוד דקה שתיים
  5. מוסיפים את החומוס והעדשים ומערבבים
  6. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומטגנים כדקה
  7. מוסיפים את המים החמים ומביאים לרתיחה
  8. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-שעה עד שהחומוס והעדשים מתרככים.
  9. מוסיפים חופן אטריות ומבשלים עוד 5 דקות
  10. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומכבים את האש
  11. מגישים עם קרוטונים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון מרק חרירה ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}