מעדן אמיתי: מתכון לכרובית במילוי תערובת בשר משובחת
מתכון נהדר ומרשים ביותר של כרובית הממולאת בתערובת בשר משובחת ומצופה בתיבול עסיסי וקריספי במיוחד; מתאים כתוספת למנה עיקרית או לארוחת צהרים מפנקת
- נועם זיגדון
- ט' שבט התשפ"ג
כרובית במילוי תערובת בשר משובחת צילום: נועם זיגדון
מתכון לכרובית במילוי תערובת בשר משובחת / נועם זיגדון
המצרכים לכרובית במילוי תערובת בשר משובחת:
- 1 ראש כרובית קטנה
- 1 כף חומץ
- ½ כף מלח
- פירורי לחם
לתערובת הבשר:
- ½ ק"ג בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אבקת שום
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
לציפוי:
- 2 כפות מיונז
- ¼ כפית כמון
- מעט פלפל שחור
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- מעט אבקת שום
אופן ההכנה לכרובית במילוי תערובת בשר משובחת:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי תערובת הבשר ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
- בקערה נפרדת מכניסים את כל מצרכי הציפוי ומערבבים היטב עד לאיחוד.
- ממלאים סיר גדול עם מים ומוסיפים פנימה 1 כף חומץ, ½ כף מלח ואת הכרובית השלמה.
- מביאים לרתיחה במשך 5 עד 8 דקות, מסננים היטב ומקררים את הקרובית.
- דוחסים פנימה בזהירות בין פרחי הכרובית את הבשר גם את התחתית של הכרובית
- מורחים את הכרובית בתערובת הציפוי ומצפים בפירורי לחם מכל הכיוונים
- מניחים על תבנית אפייה ומכניסים בחלק התחתון של התנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כשעה עד שעה וחצי, תלוי כמה אתם אוהבים את הכרובית שלכם רכה
- אפשר לאחר האפיה לבשל ברוטב
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות