לכבוד שבת קודש
הכל בסיר אחד: מתכון לעוף ואורז בתנור בטעם משגע
מנה משביעה ומושלמת לשבתות וחגים, עוף שלם המתבשל בתנור יחד עם אורז, בצל קצוץ ופרוסות תפוחי אדמה, תבשיל עסיסי בטעם משגע, מתאים לאירועים מיוחדים וכשמתחשק לכם ללכלך רק סיר אחד
- עליזה עליון
- ד' שבט התשפ"ג
עוף ואורז בתנור צילום: עליזה עליון
מתכון לעוף ואורז בתנור בטעם משגע / עליזה עליון
המצרכים לעוף ואורז בתנור בטעם משגע:
- 1 עוף שלם קטן עד בינוני
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- 3 תפו"א פרוסים בינוני
- 2 כוסות אורז (בסמטי או יסמין)
- מים לכיסוי האורז
למשרה העוף:
- 1 כף שטוחה חרדל או מיונז
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור
- מעט מלח
- 1 כפית פפריקה
- 2 כפות סילאן
- 1/4 כוס שמן
- 1 שן שום קצוצה
לאורז:
- 2 כוסות אורז שטופים ומסוננים היטב
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה
- מעט מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לעוף ואורז בתנור בטעם משגע:
הכנת משרה העוף:
- מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת רוטב אחיד, מצפים את העוף הייטב מכל הכיוונים (ניתן לעשות זאת לילה קודם)
- מכניסים לקערה את האורז והתבלינים ומערבבים היטב
- בסיר שמתאים לתנור מטגנים את הבצלים ותפו"א הפרוסים, עד להזהבה יפה ושחומה מעט
- מוסיפים מעל את האורז המתובל ומעל את העוף שהושרה במרינדה
- מכסים את האורז במים ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות
- אופים 5 דקות ומנמיכים את החום ל 150 מעלות אופים במשך כשעתיים נוספות או עד שהעוף רך ומקבל צבע שחום יפיפה .
- מוציאים ומגישים / מניחים על הפלטה עד לסעודת שבת
הערות:
- ניתן להמיר את העוף השלם בכרעיים או שוקיים
- באורז ניתן להוסיף תבלינים שאוהבים כמו בהרט
בהצלחה רבה ובתאבון
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות