נשנוש מתוק ואהוב
מתכון לרוגלך מושלמים ורכים
מתכון מנצח למאפה האהוב ברכות מושלמת, רוגלך טעימים המתאימים במיוחד לצד כוס הקפה או כנשנוש מתוק לכל עת
- חני לוין
- כ"ו טבת התשפ"ג
רוגלך מושלמים ורכים צילום: אתי זוהר
מתכון לרוגלך מושלמים ורכים / אתי זוהר
המצרכים לרוגלך מושלמים ורכים:
מידה: לפי כוס חד פעמי חם
- 4 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 ביצה
- 1 כף שמרים
- בין 1/2 ל 1 כוס מים (לפי הצורך)
אופן הכנה לרוגלך מושלמים ורכים:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים ומוסיפים את המים בהדרגה
- לשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש
- מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה או יותר עד להכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק ל 3 עיגולים
- מרדדים כל עיגול בצק לריבוע דק בגודל 30*30 ומורחים עליו ממרח שוקולד אהוב (על חצי מהבצק)
- מקפלים את הבצק כך שהחלק בלי הממרח יכסה את החלק המרוח בשוקולד
- אופן יצירת הרוגלך. קרדיט: אתי זוהר
- חותכים את המלבן הארוך שנוצר למשולשים שווים ברוחב 8 ס'
- בקצה כל משולש ניתן להוסיף מעט נטיפי שוקולד
- מגלגלים כל משולש לרוגלך ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
- מתפיחים אותם שוב במשך כ 20 דקות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ17 דקות עד להזהבה קלה
- לאחר האפיה מברישים את הרוגלך בסילאן מדולל עם מעט מים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות