כ"ב כסלו התשפ"ה
23.12.2024
לכבוד שבת חנוכה וראש חודש

מתכון לחמין משובח וטעים מלא כל טוב

לכל חובבי החמין או הטשולנט, קבלו מתכון מעולה מלא כל טוב עם טעם משובח, משלב בתוכו אורז, וג'חנון, יחד עם קישקע משובח בהכנה ביתית תקבלו תבשיל הכי טעים שיש

מתכון לחמין משובח וטעים מלא כל טוב
טשולנט / חמין צילום: חני לוין

מתכון לחמין משובח וטעים מלא כל טוב / חני לוין

המצרכים לחמין משובח וטעים מלא כל טוב:

כמות: 8 סועדים

  • 1 כוס שעועית לבנה ואדומה (רתוחה או מושרת לילה שלם במים)
  • 1 כוס חיטה
  • 5 תפוחי אדמה קטנטנים קלופים
  • 1 ג'חנון בתוך שקית קוקי
  • 1 כוס אורז שטוף היטב בתוך שקית קוקי
  • מים רותחים עד לגובה 3/4 מהסיר
  • 5 כפות פפריקה מתוקה
  • 3 כפות מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כף תערובת תיבול לפרגיות
  • בשר מספר 5 חתוך לקוביות
  • ביצים (כל אחד לפי רצונו)

לקישקע:

  • 1 כוס קמח
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • תערובת תיבול לפרגיות
  • תבלין על האש
  • (ניתן להוסיף כל תבלין שאוהבים)

אופן ההכנה:

  1. לסיר מכניסים את השעועית, החיטה, הבשר, תפוחי האדמה, ביצים ותבלינים
  2. מוסיפים מים רותחים עד ל3/4 מגובה הסיר ומערבבים בעדינות בכדי שהתבלינים ייטמעו היטב באוכל.
  3. מניחים על האש ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות.
  5. לאחר 20 דקות לוקחים כוס וחצי מהרוטב שבסיר ומכניסים לשקית עם האורז,
  6. מוסיפים את שקית האורז לחמין ומשאירים אותה פתוחה מלמעלה.
  7. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל.

הכנת הקישקע:

  1. בקערה מכניסים את הקמח והתבלינים ומערבבים היטב לאיחוד.
  2. מוסיפים שמן ומים רותחים ומערבים היטב, צריך לצאת מרקם בלילה ולא בצק.
  3. אם יש צורך וזה לא מספיק רטוב מוסיפים עוד מים רותחים ומערבבים היטב.
  4. שופכים את בלילת הקישקע לתוך הסיר באחד הצדדים ועליו מניחים את השקית עם הג'חנון.
  5. בעזרת מזלג עושים חורים בשקית עם הג'חנון ומניחים מעל לקישקע. חשוב ששקית הקוקי תכסה את כל הקישקע בכדי שלא יתייבש.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ 5 שעות לפחות.
  7. בגמר הבישול מעבירים את החמין לפלטת השבת ומתענגים בשבת בבוקר.

הערה: בתמונה - החמין ללא אורז וג'חנון.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון טשולנט חמין

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}