חנוכה כבר כאן
מוצלח וקל להכנה: מתכון לספינג' מסורתי
חג חנוכה כבר כאן והמטוגנים נכנסים לתפריט: מתכון מוצלח לספינג' מבצק רך ונוח לעבודה, מתכון מסורתי ומוצלח לכל חובבי הספינג'ים
- חני לוין
- כ"ד כסלו התשפ"ג
ספינג' מסורתי צילום: אתי זוהר
מתכון לספינג' מסורתי / אתי זוהר
המצרכים לספינג' מסורתי:
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 כף שטוחה מלח
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים
- 1 כף ערק
- 3 וחצי כוסות מים פושרים
אופן ההכנה לספינג' מסורתי:
- בקערית, מכניסים 1 כף סוכר, 2 כפות שמרים ו1/2 כוס מים ומערבבים היטב
- מניחים בצד במשך כ3 עד 5 דקות לתסיסה
- בקערה, מכניסים את הקמח והמלח ומערבבים היטב
- מעבירים את השמרים שהתססנו לתוך קערת הקמח, מוסיפים את יתרת המים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- לשים את הבצק היטב ומניחים בצד מכוסה להתפחה של שעה וחצי
- כל 20 דקות לשים הייטב את הבצק, (בערך פעמיים או שלוש)
- מורחים מעט שמן על השיש ומרדדים את הבצק לעובי בינוני
- קורצים עיגולים בגודל ביצה או מעט יותר ומתפיחים שוב במשך כ 10 דקות
- מרימים כל עיגול, מותחים אותו מעט ויוצרים חור במרכז
- מחממים סיר עם שמן עמוק ומנמיכים את האש
- מטגנים בשמן החם משני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מוציאים ומצפים בסוכר או אבקת סוכר.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות