י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
חנוכה כבר כאן

מוצלח וקל להכנה: מתכון לספינג' מסורתי

חג חנוכה כבר כאן והמטוגנים נכנסים לתפריט: מתכון מוצלח לספינג' מבצק רך ונוח לעבודה, מתכון מסורתי ומוצלח לכל חובבי הספינג'ים

מוצלח וקל להכנה: מתכון לספינג' מסורתי
ספינג' מסורתי צילום: אתי זוהר

מתכון לספינג' מסורתי / אתי זוהר

המצרכים לספינג' מסורתי:

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף ערק
  • 3 וחצי כוסות מים פושרים

אופן ההכנה לספינג' מסורתי:

  1. בקערית, מכניסים 1 כף סוכר, 2 כפות שמרים ו1/2 כוס מים ומערבבים היטב
  2. מניחים בצד במשך כ3 עד 5 דקות לתסיסה
  3. בקערה, מכניסים את הקמח והמלח ומערבבים היטב
  4. מעבירים את השמרים שהתססנו לתוך קערת הקמח, מוסיפים את יתרת המים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  5. לשים את הבצק היטב ומניחים בצד מכוסה להתפחה של שעה וחצי
  6. כל 20 דקות לשים הייטב את הבצק, (בערך פעמיים או שלוש)
  7. מורחים מעט שמן על השיש ומרדדים את הבצק לעובי בינוני
  8. קורצים עיגולים בגודל ביצה או מעט יותר ומתפיחים שוב במשך כ 10 דקות
  9. מרימים כל עיגול, מותחים אותו מעט ויוצרים חור במרכז
  10. מחממים סיר עם שמן עמוק ומנמיכים את האש
  11. מטגנים בשמן החם משני הצדדים עד להזהבה יפה.
  12. מוציאים ומצפים בסוכר או אבקת סוכר.

בהצלחה רבה ובתאבון.

מתכון ספינג

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}