בריא יותר
מתכון לפטיפור מכל הלב
פטיפור יוקרתי ומשובח המורכב משתי שכבות, שכבה של חטיף פיצוחים ושכבה של בצק פריך המעניקים יחד את טעם המיוחד לפטיפור בריא יותר ומיוחד
- שולמית שחר
- כ' כסלו התשפ"ג
פטיפור מכל הלב צילום: שולמית שחר
מתכון לפטיפור מכל הלב / שחר שולמית
המצרכים לפטיפור מכל הלב:
מידות אוניברסליות
לחטיף הלבבות: (להכין יום קודם)
- 100 גרם מישמשים מיובשים
- 150 גרם תמרים מגולענים
- 100 גרם חמוציות
- 100 גרם אגוזי פקאן טבעיים
- 50 גרם זרעוני דלעת
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 200 גרם גרנולה(כל סוג שאוהבים)
- 1/3 כוס סילאן
- 1 כפית מחוקה קינמון
לבצק פריך שקדים:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 250 גרם קמח
- 50 גרם אבקת שקדים
- 150 גרם חמאה (או מחמאה)
- צבע מאכל צהוב (אופציונלי)
- 1 ביצה גודל לארג'
אופן ההכנה לפטיפור מכל הלב:
הכנת פטיפור מכל הלב:
- טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים למסה אחידה
- (זה לוקח כמה דקות ויש צורך לעזור ולהוריד עם מרית את המסה שנדבקת לדפנות המעבד)
- דוחסים את המסה היטב לתבניות ומקפיאים לפני חילוץ
- מחממים תנור ל170 מעלות
הכנת בצק פריך שקדים:
- שמים במעבד מזון את כל המצרכים מלבד הביצה וצבע המאכל ומערבבים עד למצב פירורי
- מערבבים את הביצה עם צבע המאכל ומוסיפים אותם למעבד ומעבדים עד לאיחוד ותו לא
- מרדדים את הבצק בין 2 דפי גיטרה או 2 ניירות אפיה לעובי של 3 עד 4 מילימטר ומקפיאים כשעה
- קורצים בקורצן את הבצק למשולשים ומעבירים אותם אל תבנית שעליה מונח משטח סילפאן (בהעדר משטח סילפאן מניחים את חתיכות הבצק מעל נייר אפיה)
- מקפיאים שוב את הבצק שקרצנו כ1/2 שעה לפני שאופים בין 12 ל15 דקות או עד שהבסיסים מוכנים (ממליצה להניח מעל הבצק נייר אפיה בזמן האפיה כדי לשמר את הגוון של עוגיות הבסיס)
- הערה: הקישוטים נעשו משאריות בצק השקדים
אופן ההרכבה:
- מצמידים כל עוגיית בסיס לחטיף כל טוב במעט ממרח תמרים
- מצמידים גם את הקישוטים עם מעט ממרח
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות