י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
ימיו היו ספורים

חלה בסרטן, קיבל כבד שנפסל וניצל ממות ברגע האחרון

סיפור בלתי נתפס על גבר שחלה בסרטן גרורתי בכבד אשר לא היה ניתן להסיר בניתוח וימיו היו ספורים. כדי להצילו, הוא עבר לראשונה בישראל השתלה של כבד חלופי אשר נפסל מתרומה לאחרים ובזכות טכנולוגיה חדשנית ששיפרה אותו, הוא נקלט בהצלחה. חייו של ויאצ'סלב ניצלו והיום הוא בריא ונקי מסרטן

חלה בסרטן, קיבל כבד שנפסל וניצל ממות ברגע האחרון
הרופאים בטיפול צילום: דוברות איכילוב

חגי ויאצ'סלב, בן 45, אב לשני ילדים קטנים, החל לסבול לפני שנתיים מכאבי בטן עזים. "מרוב כאבים שהיו לי, הגעתי למצב שלא יכלתי לאכול. לא ידעו לאבחן ממה הכאבים וכך הסתובבתי חודשים ארוכים. נקודת השיא הגיעה כאשר התחלתי לרדת במשקל בצורה קיצונית ובתוך חודש ירדתי 13 ק"ג". לאחר חודשים ארוכים, הוא הגיע למחלקה לרפואה דחופה (חדר מיון) באיכילוב ולאחר סדרת בדיקות שנערכו לו, התגלה כי לויאצ'סלב יש סרטן במעי הגס עם גרורות לכבד.

הוא מיד התחיל לקבל טיפולים כימותרפיים אגרסיביים במערך האונקולוגי. "זה היה מתיש וקשה מאוד. הרגשתי שזה שואב ממני את הכל ובעיקר היה לי קשה להסביר לשני ילדיי מה אני עובר, הם היו מסתכלים עלי ומצפים שיהיה להם אבא חזק. השתדלתי ככל יכולתי להיות כזה בשבילם בתקופה הזו".

לאחר שנה של טיפולים כימותרפיים, ויאצ'סלב עובר ניתוח באיכילוב במערך הכירורגי, הרופאים מצליחים להסיר את הגידול ממעי הגס אך בשל הצטלקויות מהטיפולים הכימותרפיים הרבים שקיבל, לא ניתן היה ניתן לנתחו בכבד והוא נאלץ להמשיך ולקבל טיפולים כימותרפיים שעם הזמן הפסיקו להועיל לו.

"היה ברור שאני חייב כבד חדש, אבל אף מרכז השתלות בארץ לא היה מוכן להכניס אותי לרשימת המתנה. לא אמרו לי זאת מפורשות, אבל הבנתי שהייתה העדפה לתת כבד חדש למטופל שאינו אונקולוגי בשל החשד שהמחלה עלולה לחזור לי ואז 'ביזבזו' את הכבד עלי ולא לאדם עם סיכויים טובים יותר לחיות. חיפשתי במשפחה תורם מתאים עבורי, אבל לא מצאנו מישהו שהתאים. המצב שלי כבר היה ממש גרוע והתחלתי לחשוב על הגרוע מכל".

פרופ' ניר לובצקי, מנהל מחלקת ניתוחי כבד, לבלב והשתלות כאן באיכילוב, הבין שימיו של ויאצ׳סלב ספורים ולקח החלטה יוצאת דופן. הוא קיבל הודעה על כבד שנפסל מתרומה לאחר שנדחה על ידי כל מרכזי ההשתלות בארץ, וביקש לקבל אותו עבורו. הוא הבין שבזכות טכנולוגיה ייחודית שנמצאת רק באיכילוב, ניתן יהיה לשפר את מצב תפקודו של הכבד עד כדי שיתאים להשתלה ויציל את חייו של ויאצ'סלב.

מדובר במכונת זילוח כבד - טכנולוגיה ייחודית ופורצת דרך שנכנסה השנה לשימוש באיכילוב יחד עם שורת מרכזי על בודדים בעולם. המכונה מחוברת בחדר הניתוח לפני ההשתלה לכבד שנתרם, ומזרימה אליו תמיסה מיוחדת וחמצן. כתוצאה מזה חל שיפור בתפקוד של רקמת הכבד, ואיתה הסיכוי שהכבד ייקלט טוב יותר בגוף המושתל. בזכות המכשיר הצלחנו לקבל לראשונה בישראל תרומה של כבד המכונה 'גבולי' - מתורמים שסבלו ממחלות שונות או שהם בגיל מבוגר והטכנולוגיה מבצעת מעין 'החייאה' לאיבר ומשפרת משמעותית את מצבו. ויאצ'סלב כאמור הוא החולה הראשון בישראל שחייו ניצלו בזכות טכנולוגיה זו.

ויאצ'סלב אמר: "אני עדיין לא מאמין שהצלחתי להחלים, שיש לי כבד בריא בגוף. סוף סוף שאני יכול להסתכל אל עבר העתיד ולחלום מה אני הולך לעשות בשנים הבאות, אין לי מילים להודות לפרופ' ניר לובצקי ולצוות המדהים של איכילוב כולו: אנשי ההרדמה וטיפול נמרץ, יחידת ההשתלות, הפטולוגים ויחידת הכבד, המערך האונקולוגי והטכנולוג הרפואי שתפעל את מכונת הזילוף - בזכות כולכם אני כאן בריא ומאושר'.

כבד השתלת כבד בית חולים איכילוב

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}