משרד הבריאות: לא נמצאו חריגות מהותיות בביקורת
צוות של שירות המזון של משרד הבריאות ביקר במפעל צבר לבצע בקרה לאחר הריקול שנעשה על ידי חברת צבר בעקבות סלמונלה במוצרים. על פי הממצאים הראשוניים לא נמצאו חריגות מהותיות בביקורת
משרד הבריאות פרסם את הממצאים הראשוניים שנמצאו בבקרה היום במפעל "צבר". הבוקר הגיע צוות של שירות המזון של משרד הבריאות למפעל צבר בקריית גת, לבצע בקרה לאחר הריקול שנעשה על ידי חברת צבר בעקבות סלמונלה במוצרים, הבקרה נמשכה עד שעות הערב. על פי הממצאים הראשוניים לא נמצאו חריגות מהותיות בביקורת.
בבקרה עלה כי המפעל מבצע בקרות שוטפות של סלמונלה, המפעל משתמש בחומרי גלם רק לאחר דיגום תקין ובחודש האחרון בוצעו מעל 200 בדיקות לנוכחות סלמונלה.
לטענת המפעל נראה כי טחינה, שהיא חומר גלם בתהליך הייצור נמצאת בחשד גבוה לנוכחות הסלמונלה ואולם על פי הבדיקה שנעשתה היום על ידי שירות המזון של משרד הבריאות לא נמצאה הוכחה מעבדתית לכך. על כן לא ניתן לקבוע נכון לשלב הזה מהו מקור הזיהום. משרד הבריאות הנחה את המפעל לבחון מקורות זיהום נוספים, ולהגיש למשרד הבריאות המשך תחקיר מפורט (תחקיר שורש) ומנומק.
כזכור חברת הסלטים צבר הודיעה אתמול (שלישי) כי נמצא חיידק סלמונלה בחומוס "אבו מרוואן" שהיא מייצרת. החברה, בתיאום עם שירות המזון במשרד הבריאות אספה מהחנויות סלטי חומוס וטחינה שיוצרו באותו קו ייצור וקראה לציבור שלא לצרוך אותם. חשוב לציין כי באנשים בריאים, חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. לאוכלוסיות רגישות, החיידק עלול לגרום למחלה קשה.
מצבר נמסר: "איכות מוצרינו ורווחת צרכנינו הינן בראש סדר העדיפויות שלנו. אנחנו מתנצלים על אי הנוחות".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות