חלבי ומשובח
מתכון למיני קרמשניט במילוי קרם פטסייר
מאפה אישי ומוצלח, קרמשניט במילוי של קרם פטיסייר ובציפוי של שוקולד לבן, מתאים כקינוח חלבי כשמתחשק לכם לפנק מישהו במאפה חלבי ומשובח
- חני לוין
- ד' כסלו התשפ"ג
מיני קרמשניט במילוי פטסייר צילום: אתי זוהר
מתכון למיני קרמשניט במילוי קרם פטסייר / אתי זוהר
המצרכים למיני קרמשניט במילוי קרם פטסייר:
- 1 חב' בצק עלים
לקרם פטסייר:
- 1/4 כוס קורנפלור (כוס חד פעמי חם) 25 גרם
- 1 + 1/4 כוסות חלב קר (250 מ"ל)
- 1/2 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 חלמונים
- 2 שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 1 חב' פודינג וניל
לפיזור:
- אבקת סוכר
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם חמאה
לזילוף:
- 1 כף שמן קנולה
- 50 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה למיני קרמשניט במילוי קרם פטסייר:
- לוקחים בצק עלים חותכים אותו לריבועים קטנים בגודל חצי קלף
- מניחים את ריבועי הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומעל הבצק מניחים נייר אפיה נוסף, מעליו מניחים תבנית נוספת בכדי שהבצק לא יתפח.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים בהמשך כ 25 -30 דקות, עד להזהבה נאה.
- מוציאים ומצננים.
הכנת קרם פטיסייר:
- בסיר חלבי מערבבים רבע כוס קורנפלור עם כמה טיפות חלב קר ומערבבים היטב היטב שלא יהיו גושים
- יוצקים בהדרגה לסיר כל פעם מעט מהחלב ומוסיפים את הסוכר, סוכר וניל וחלמונים ומערבבים היטב היטב ומהר.
- מחממים על אש בינונית את כל המצרכים ומבשלים מספר דקות תוך כדי ערבוב תמידי ומהיר, עד שרואים שהתערובת מסמיכה (מעט דומה לתערובת של פחזניות)
- מקררים על השיש בטמפרטורת החדר ומכניסים למקפיא למשך כשעה וחצי
- מוציאים ומערבבים היטב היטב
- בקערה נפרדת מקציפים על מהירות עוצמתית את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר וחבילת פודינג וניל, עד שקבלת קצף מעט נוקשה ולא רך.
- מעבירים את השמנת המוקצפת לקערה אחרת ושמים את קרם הפטיסייר בקערת המיקסר. אין צורך לשטוף את הקערה משאריות השמנת מתוקה.
- מקציפים היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים בהדרגה את השמנת המוקצפת לקרם הפטיסייר. בכל פעם 2 כפות עד לגמר הקצפת.
אופן ההרכבה:
- מניחים ריבועי בצק האפוי
- בעזרת שקית זילוף, מזלפים מהקצפת על הריבועים ומניחים מעל הקצפת ריבוע נוסף
- מצפים בשוקולד לבן או באבקת סוכר
הכנת הציפוי:
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים היטב
- מוסיפים כף שמן קנולה ומערבבים היטב לאיחוד
- מורחים את השוקולד המומס מעל העוגה בצורה אחידה
- ממיסים שוקולד חלב בשקית זילוף ומזלפים פסים מעל השוקולד הלבן ובעזרת קיסם עושים קישוט
- שומרים בהקפאה עד שעה לפני ההגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות