ארוחת ערב קלילה
מתכון לקציצות ירק ודלורית מושלמות
מחפשים ארוחת ערב קלילה? קבלו מתכון נהדר לקציצות ירק ודלורית שיעניקו לכם ארוחה קלילה וטעימה, תמיד תוכלו לשדרג אותן אם תגישו יחד עם סלט ירקות עשיר
- שולמית שחר
- כ"ט חשון התשפ"ג
קציצות ירק ודלורית מושלמות צילום: שולמית שחר
מתכון לקציצות ירק ודלורית מושלמות / שחר שולמית
המצרכים לקציצות ירק ודלורית מושלמות:
מידות אוניברסליות
מתקבלות 20 קציצות (תלוי בגודל הקציצה)
- 1 קילו דלורית או דלעת
- 2 חבילות בצל ירוק (אני שמתי של חסלט חבילות לא גדולות)
- 2 חבילות פטרוזליה
- 1 חבילת שמיר
- 1 כוס פירורי לחם
- 6 ביצים גודל לארג'
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה לקציצות ירק ודלורית מושלמות:
- קולפים את הדלורית וחותכים אותה לחתיכות גדולות
- מבשלים אותה במים עד לריכוך חלקי (לא דייסה)
- מסננים היטב מנוזלים ומרסקים אותה
- קוצצים דק את הירוקים
- שמים את כל המצרכים והתבלינים בקערה גדולה ומערבבים היטב
- מחממים מחבת טפלון שקעים ושמים בכל שקע כפית שמן ומטגנים את הקציצות על להבה נמוכה לאורך כל זמן הטיגון עד הזהבה כדי שהקציצות יהיו עשויות היטב גם בחלקם הפנימי
- מעבירים את הקציצות המוכנות אל נייר מטבח סופג לפני שמכרסמים אותן עד תום
- הערה: אפשר לאפות את המסה כפשטידה
- משמנים נייר אפיה ושמים אותו בתוך תבנית חד פעמית מאורכת ואופים בתנור שחומם ל200 מעלות כשעה או עד הזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות