בריא וטעים
מתכון לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס
מתכון מוצלח וטעים לאורז משולב בשעועית ירוקה, יחד עם קוביות גמבה אדומה וגרעיני תירס צהובים המעניקים יחד מאכל צבעוני ומעניין יותר, הילדים לא יפסיקו לבקש את זה
- חני לוין
- כ"ז חשון התשפ"ג
אורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס צילום: נועם זיגדון
מתכון לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס
המצרכים לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 3 כוסות אורז
- 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה
- ½+4 כוסות מים
- 1 עגבנייה גדולה חתוכות לקוביות
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 400 גרם גרגרי תירס בקופסה
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 4 כפות שמן
- ½ כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- ½ כף מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הירקות ומטגנים כעשר דקות
- מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
- שוטפים היטב את האורז ומוסיפים לסיר
- מבשלים על אש גבוהה בסיר פתוח עד שהמים מבעבעים ומגיעים לגובה האורז
- מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה
- מבשלים כ-20 דקות ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: דורית אלישע
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות