קינוח פרווה
מתכון לחיתוכיות ריבה, שוקולד ושקדים עם מקצפת קוקוס
חיתוכיות מושלמות המורכבות משכבת בצק פריך ומעליו ריבה, פצפוצי שוקולד ומקצפת קוקוס, שילוב המעניק לכם קינוח פרווה מוצלח
- שולמית שחר
- י"ז חשון התשפ"ג
חיתוכיות ריבה ושוקולד צילום: שולמית שחר
מתכון לחיתוכיות ריבה, שוקולד ושקדים עם מקצפת קוקוס / שחר שולמית
המצרכים לחיתוכיות ריבה, שוקולד ושקדים עם מקצפת קוקוס:
מידות אוניברסליות
- רינג בגודל 17/36 סנטימטר
לבצק פריך:
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס קוקוס
- 1/2 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 5 חלמונים (מביצים בגודל לארג')
למלית:
- 250 גרם ריבת תותים (או ריבה שאוהבים)
- 1/2 כוס פצפוצי שוקולד קטנטנים
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
למקצפת:
- 5 חלבונים (מביצים גודל לארג')
- 1 כוס סוכר
- 2.5 כוסות קוקוס
אופן ההכנה לחיתוכיות ריבה, שוקולד ושקדים עם מקצפת קוקוס:
הכנת הבצק:
- מחממים תנור ל160 מעלות
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את כל מצרכי הבצק מלבד החלמונים עד לקבלת מרקם פירורי (שדומה לקוסקוס)
- מוסיפים את החלמונים ולשים עד שהבצק מתגבש
- משטחים ומפלסים את הבצק ברינג( לאחר שמניחים את הרינג מעל משטח עם נייר אפיה)
הכנת המלית:
- מחממים את הריבה דקה במיקרוגל מערבבים ומורחים אותה מעל הבצק בצורה אחידה
- מפזרים מעל הריבה את פצפוצי השוקולד
- מפזרים מעל הריבה את השקדים
הכנת מקצפת:
- במיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם הסוכר לקצף בהיר ותפוח (לא יציב מידי)
- מנמיכים את פעולת המיקסר למינימום ומוסיפים את הקוקוס בהדרגה(המקצפת מתרככת וזה בסדר)
- מורחים לאט ובסבלנות את המקצפת מעל הריבה עד שהיא תהיה מפולסת
- אופים את העוגה כ35 דקות או עד הזהבה
- מצננים ומחלצים אותה בעזרת סכין מהרינג וחותכים מסביב את הקצוות כדי לגלות את היופי של השכבות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות