מתכון לבורקיטס בצלים וגבינה בולגרי
מאפה גבינות מלוח וטעים, בורקיטס במלית של בצלים וגבינה בולגרית המעניקים טעם משובח ולמאכל חלבי משביע ומיוחד
- שולמית שחר
- י"ב חשון התשפ"ג
בורקיטס בצלים וגבינה בולגרית צילום: שולמית שחר
מתכון לבורקיטס בצלים וגבינה בולגרית / שולמית שחר
המצרכים לבורקיטס בצלים וגבינה בולגרית:
מידות אוניברסליות
- 4 כוסות קמח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
- 4 כפות שמנת חמוצה או יוגורט
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
למלית:
- 1 חבילת בצל ירוק
- 2 כפות שמן לטיגון הבצל הירוק
- 4 בצלים סגולים בינוניים
- 2 כפות שמן לטיגון הבצלים הסגולים
- 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
אופן ההכנה לבורקיטס בצלים וגבינה בולגרית:
הכנת המלית:
- קוצצים ומטגנים מעט את הבצל הירוק
- מקלפים וקוצצים את הבצל הסגול ומטגנים אותו
- מאחדים ומתבלים את הבצלים ומערבבים אותם עם הגבינה
- מדליקים תנור ל170 מעלות
הכנת הבצק:
- שמים את כל המצרכים בקערה ולשים ידנית עד לקבלת בצק נעים
- שוקלים מהבצק כל יחידה במשקל של 20 גרם (בהעדר משקל כל חתיכה תהיה בערך בגודל של כדור פינג פונג)
- מניחים את חתיכות הבצק מעל שקית ניילון ומכסים אותם בנילון נוסף כדי שהבצק לא יתייבש
- פותחים כל חתיכת בצק בידיים לעיגול בגודל של כף היד
- שמים במרכז הבצק כף מהמלית וסוגרים היטב לחצי עיגול תוך כדי מתיחה ופתיחה של הבצק
- קורצים עם קורצן עגול את הבצק כדי לקבל חצי עיגול יפה (אופציונלי)
- מניחים את הבוריקטס מעל נייר אפיה ומורחים אותו בביצה ומפזרים שומשום
- אופים כ20 דקות או עד שהבוריקטס זהובים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות