"כדאי לחצות אותו מהר": כרמלי על הגשר שקרס בהודו • צפו
יצחק כרמלי משתף בסרטון נוסף והפעם בתיעוד מהודו, כאשר חצה את הגשר שהתמוטט השבוע וגרם למותם של למעלה מ-100 אזרחים | כרמלי: "כדאי למהר לפני שהגשר הזה יקרוס יחד איתנו"
פרשת לך לך " וַיֵּלֶךְ לְמַסָּעָיו "
קריסתו של הגשר השבוע בהודו שגרם למותם של למעלה מ-100 בני אד , לא הפתיע את יצחק כרמלי .
כל מי שטייל בהודו חווה את החוויה המפחידה הזו, לחצות גשר חלוד ורועד שאתה אף פעם לא יודע מי תכנן אותו, מי מתחזק אותו ואם בכלל מישהו מפקח עליו.
הודו זה דינמיקה. אף אחד לא שואל שאלות. הכל נע הכל זע, הכל מתגלגל, לטוב ולרע, לחיים ולמוות.
מאות, אולי אלפי, תינוקות נולדים בכל יום ברחובה של עיר, יותר נכון בתוך קרטונים ופחונים המשמשים כקורת גג למיליונים מחוסרי הדיור המתגוררים בדמוקרטיה הגדולה בעולם.
מאות אולי אלפים, מתים כל יום ברחובה של עיר. השבוע הצטרפו אליהם עוד כ-150, מספר המתים עדיין לא ברור, לא לכולם יש אבא ואמא, לא כולם רשומים בתעודת הזהות.
ולפינת ההלכה: ההולך על גשר רעוע ואפי' שהוא קרס רגע אחרי שדרכה רגלו על קרקע יצוקה, אינו מברך הגומל. ברכת הגומל מברך רק אדם שהיה במקום באותו רגע בשעת הנס.
הטס למקום רחוק האם צריך לברך בעת חניית ביניים? הסכמת הפוסקים שלא מברך אלא במקום היעד.
נחלקו הפוסקים אדם שטס לנסיעה וקצרה וחוזר לביתו, האם צריך לברך ביעד הטיסה וגם בחזרתו לביתו, או שמברך ברכה אחת, בעת חזרתו לביתו.
ולעצם החיוב על ברכת הגומל למי שטס, נחלקו הפוסקים האם טיסה היא בגדר יורדי הים או הולכי מדבריות החייבים בברכת הגומל, או שלא. וכ"א ישאל את רבותיו.
והמחויב לברך יברך בתוך ג' ימים.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות