טעים ומוצלח
מתכון לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר
המאפה האהוב והמסורתי המגיע מהמטבח הבוכרי, גוז'גיז'ה - מאפה בצק במילוי של תערובת בשר המוגש לצד עגבניות מרוסקות ומעניק מנה בשרית מוצלחת וטעימה במיוחד
גוז'גיז'ה מאפה בצק ממולא בבשר צילום: נועם זיגדון
מתכון לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר
המצרכים לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר:
כוס מדידה חד פעמית חמה
כמות: כ-30 יחידות
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- ½ כוס שמן
- ½ כוס חומץ
- 2 כוסות מים
למילוי:
- 1 ק"ג בשר צלעות מספר 2 חתוך לחתיכות קטנות קטנות
- 8 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כף מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון (עדיף זרא)
המצרכים לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר:
הכנת הבצק:
- בקערה, מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים בצד למשך חצי שעה
הכנת המילוי:
- סוחטים את הבצל מנוזלים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בשר אחידה
הרכבת הגוז'גיז'ה:
- מחלקים את הבצק ל-30 כדורים, כל כדור מרדדים לעיגול דק דק
- מניחים במרכז כף גדושה של תערובת הבשר
- אוספים את קצוות בצק כמו שק או שיוצרים קיפול לצורת משולש
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים כ-40 דקות עד להשחמה נאה.
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: אלה אמינוב
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות