מתכון לתבשיל זיתים ופטריות ברוטב אדום
תבשיל נהדר המתאים כתוספת למנה עיקרית לצד אורז לבן או כסלט לכבוד שבת קודש, זיתים המתבשלים עם פטריות וגמבות ברוטב אדום ועסיסי
- חני לוין
- ג' חשון התשפ"ג
תבשיל זיתים ופטריות צילום: אתי זוהר
מתכון לתבשיל זיתים ופטריות ברוטב אדום / אתי זוהר
המצרכים לתבשיל זיתים ופטריות ברוטב אדום:
- 2 קופסאות של זיתים ללא חרצנים מסוננים ממים
- 2 כפות שמן
- 1 קופסת פטריות חתוכות או חצויות
- 1 גמבה חתוכה לרצועות קטנות
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 כף פפריקה
- מעט פלפל שאטה
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כמון
- קמצוץ כורכום
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית מרק עוף
- 1/2 כוס מים
- מעט כוסברה קצוצה
אופן ההכנה לתבשיל זיתים ופטריות ברוטב אדום:
- מסננים מהמים 2 קופסאות של זיתים ללא חרצנים, שמים את הזיתים בתוך סיר ומכסים במים
- מבשלים על האש ומביאים לרתיחה, מסננים מהמים, חוזרים על פעולת ההרתחה פעמיים ולבסוף מסננים היטב
הכנת התבשיל:
- בסיר נפרד שמים את השמן, פטריות וגמבה וצורבים אותם מעט
- מוסיפים את יתר המצרכים מלבד הכוסברה ומערבבים היטב
- מבשלים את הרוטב מספר דקות עד שמתחיל להסמיך ורק אחרי שהרוטב מסמיך ומצטמצם מוסיפים את הזיתים
- מערבבים קלות מידי פעם ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות
- לקראת הסוף מוסיפים מעט כוסברה קצוצה טריה
- טועמים אם חסר מלח ומתקנים תיבול
- מגישים עם אורז לבן או כסלט
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות