מתכון לפטיפור מסקרפונה על בסיס פריך
רוצים להפתיע עם קינוח חגיגי חלבי? הנה מתכון לפטיפור מיוחד וטעים, על בסיס פריך בשילוב של גבינת מסקרפונה, ביסקוויטים ומקלות שקדים
- שולמית שחר
- כ"ח תשרי התשפ"ג
פטיפור מסקרפונה על בסיס פריך צילום: שולמית שחר
מתכון לפטיפור מסקרפונה על בסיס פריך / שחר שולמית
המצרכים לפטיפור מסקרפונה על בסיס פריך:
מתקבלים 33 יחידות (תלוי בגודל הפטיפור)
לחטיף מסקרפונה:
- 420 גרם ביסקוויטים בטעם וניל
- 100 גרם מקלות שקדים
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 50 גרם אבקת שקדים
- 80 גרם אבקת סוכר
- גרידה מלימון שלם
לבצק פריך:
- 350 גרם קמח
- 200 גרם קוביות חמאה קרה
- 100 גרם סוכר
- 35 מ"ל מים קרים
- מעט צבע מאכל כתום אופציונלי
אופן ההכנה לפטיפור מסקרפונה על בסיס פריך:
הכנת חטיף מסקרפונה:
- במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים והשקדים עד שהביסקוויטים הופכים לאבקה והשקדים קצוצים מאוד
- מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עד לאיחוד
- ממלאים היטב את התבניות הייעודיות במסה ומקפיאים לפני חילוץ
הכנת בצק פריך:
- מחממים תנור ל170 מעלות
- במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל המצרכים מלבד המים וצבע המאכל עד למראה פירורי
- מוסיפים את המים כשהם מעורבבים עם צבע המאכל ומעבדים עד לאיחוד הבצק ותו לא
- ממלאים את תבניות הסיליקון הייעודיות במסה ומשטחים היטב
- מכסים את תבניות הסיליקון עם נייר אפיה כדי לשמר את הגוון הכתום עד כמה שניתן
- אופים את העוגיות כ17 דקות או עד הזהבה
- מצננים אותן היטב לפני חילוץ
ההרכבה:
- מצמידים את הבסיס הפריך לחטיף המסקרפונה במעט ממרח חלווה או מעט מייפל ומקשטים לפי טעמכם
- אני מלאתי בשקע ממרח פררו רושה תפוז לאחר שחיממתי אותו מעט
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות