י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
עשיר ומרענן

בריאה וטעימה: מתכון לקינואה מבושלת אחד אחד

מתכון נהדר שמתאים לארוחת צהריים כתוספת או כסלט | קינואה מבושלת שניתן להגיש אותה לבד או בשילוב של ירקות המשדרגים אותה לסלט עשיר ומרענן

בריאה וטעימה: מתכון לקינואה מבושלת אחד אחד
קינואה מבושלת צילום: נועם זיגדון

מתכון לקינואה מבושלת אחד אחד / נועם זיגדון

המצרכים לקינואה מבושלת אחד אחד:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 2 כוסות קינואה מבוררת ושטופה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כף בצל מטוגן
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 4 כפות שמן

אופן ההכנה לקינואה מבושלת אחד אחד:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את הקינואה ומטגנים 3-4 דקות
  3. מוסיפים את התבלינים והמים הרותחים ומערבבים היטב
  4. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
  5. מכסים את הסיר ומבשלים 25 דקות על להבה הכי קטנה
  6. מכבים את הגז ומצננים במשך 15 דקות ורק אז פותחים את הסיר (זה הזמן שהקינואה מתנפחת )
  7. אחרי רבע שעה פותחים את הסיר ומערבבים
  8. ניתן להגיש אותה ככה וניתן להוסיף סלט עגבניות עם בצל גמבות בצבעים, פיטרוזליה, שמן ולימון וקיבלתם סלט קינואה עשיר.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון קינואה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}