מתכון לעוגיות מקרוד מטוגנות
נהדר לאוהדי הסולת: מתכון מוצלח של עוגיות מקרוד המורכבות מבצק סולת וממולאות בתמרים, מטוגנות בשמן עמוק וטבולות בסירופ מתוק
- חני לוין
- כ"ג תשרי התשפ"ג

עוגיות מקרוד מטוגנות צילום: אתי זוהר
מתכון לעוגיות מקרוד מטוגנות / אתי זוהר
המצרכים לעוגיות מקרוד מטוגנות:
- 1/2 קילו סולת
- 1.5 כוסות קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 סוכר וניל
- קליפת לימון מגוררת
- 1 כוס שמן רותח על כל המצרכים
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1 + רבע כוסות מים מהברז
למילוי:
- תמרים בוואקום
לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- כמה טיפות מיץ לימון
אופן ההכנה לעוגיות מקרוד מטוגנות:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים ולשים היטב עד לקבלת בצק חלק
- מחלקים את הבצק ל 3 כדורים
- מרדדים כל כדור בצק למלבן ומורחים בתמרים בוואקום
- ניתן לחמם על הגז את התמרים ולהוסיף להן מעט מיץ תפוזים, קינמון וציפורן
- מגלגלים לרולדה חותכים לעוגיות ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה
- כאשר העוגיות מתקררות טובלים כל עוגיה בסירופ חם
הכנת הסירופ:
- בסיר קטן מכניסים את מצרכי הסירופ ומבשלים על אש גבוהה במשך כ 15 דקות, עד לקבלת סירופ חלק.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות