י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
מוצלחת ומשובחת

מתכון לבשר צ'לי כתף ברוטב פטריות ורצועות בצל

מנה עיקרית מוצלחת ומשובחת: מתכון לפרוסות צלי כתף ברוטב פטריות אדום ובשילוב של רועות בצל ומגוון תבליני הבית

מתכון לבשר צ'לי כתף ברוטב פטריות ורצועות בצל
בשר ברוטב פטריות ורצועות בצל צילום: אתי זוהר

מתכון לבשר צ'לי כתף ברוטב פטריות ורצועות בצל / אתי זוהר

המצרכים לבשר צ'לי כתף ברוטב פטריות ורצועות בצל:

  • נתח בשר מספר 5

לרוטב:

  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 2 קופסאות פטריות שלמות או חתוכות
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית צילי גרוס
  • 1/2 כפית אבקת מרק עוף
  • 1 כפית אבקת מרק פטריות
  • 2 כוסות מים
  • ניתן להוסיף גם: 1/2 כפית דבש או סילאן למי שאוהב מתיקות עדינה

אופן ההכנה לבשר צ'לי כתף ברוטב פטריות ורצועות בצל:

  1. מכניסים את נתח הבשר לסיר ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מבשלים בסיר מכוסה במשך שלוש שעות ומכבים את האש.
  2. לאחר הצינון מכניסים לקירור למשך הלילה (לפחות 6 שעות)
  3. לאחר הקירור פורסים את הבשר לפרוסות יפות. ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את רצועות הבצלים עד להשחמה נאה
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד השחמה נאה.
  3. מוסיפים את יתר התבלינים ומוסיפים את המים
  4. מערבבים היטב ומבשלים עד להסמכה
  5. מוסיפים את פרוסות הבשר בצורה סיבובית כמניפה ומביאים לרתיחה
  6. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה נוספת עד שהרוטב מסמיך היטב והבשר מקבל צבע יפה
  7. ניתן להוסיף חצי כפית דבש או סילאן לקראת סוף הבישול למי שאוהב מתיקות עדינה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון בשר צלי בקר פרוס

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}