מוצלחת ומשובחת
מתכון לבשר צ'לי כתף ברוטב פטריות ורצועות בצל
מנה עיקרית מוצלחת ומשובחת: מתכון לפרוסות צלי כתף ברוטב פטריות אדום ובשילוב של רועות בצל ומגוון תבליני הבית
- חני לוין
- י"ח תשרי התשפ"ג
בשר ברוטב פטריות ורצועות בצל צילום: אתי זוהר
מתכון לבשר צ'לי כתף ברוטב פטריות ורצועות בצל / אתי זוהר
המצרכים לבשר צ'לי כתף ברוטב פטריות ורצועות בצל:
- נתח בשר מספר 5
לרוטב:
- 2 בצלים חתוכים לרצועות
- 2 קופסאות פטריות שלמות או חתוכות
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית צילי גרוס
- 1/2 כפית אבקת מרק עוף
- 1 כפית אבקת מרק פטריות
- 2 כוסות מים
- ניתן להוסיף גם: 1/2 כפית דבש או סילאן למי שאוהב מתיקות עדינה
אופן ההכנה לבשר צ'לי כתף ברוטב פטריות ורצועות בצל:
- מכניסים את נתח הבשר לסיר ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מבשלים בסיר מכוסה במשך שלוש שעות ומכבים את האש.
- לאחר הצינון מכניסים לקירור למשך הלילה (לפחות 6 שעות)
- לאחר הקירור פורסים את הבשר לפרוסות יפות. ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את רצועות הבצלים עד להשחמה נאה
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד השחמה נאה.
- מוסיפים את יתר התבלינים ומוסיפים את המים
- מערבבים היטב ומבשלים עד להסמכה
- מוסיפים את פרוסות הבשר בצורה סיבובית כמניפה ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה נוספת עד שהרוטב מסמיך היטב והבשר מקבל צבע יפה
- ניתן להוסיף חצי כפית דבש או סילאן לקראת סוף הבישול למי שאוהב מתיקות עדינה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות