י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מצוינות לסוף הצום

מתכון ללחמניות מיני מתוקות

מתכון נהדר ללחמניות מיני מתוקות וטעימות מתאימות לאחר פתיחת צום ולכל ארוחת ערב מפנקת

מתכון ללחמניות מיני מתוקות
לחמניות מיני מתוקות צילום: שולמית שחר

מתכון ללחמניות מיני מתוקות / שחר שולמית

המצרכים ללחמניות מיני מתוקות:

מידות אוניברסליות

מתקבלות 34 לחמניות

  • 1 קילו קמח
  • 3 כפות מחוקות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 4 ביצים גודל לארג'
  • 1/2 כוס שמן (100 גרם)
  • 1 ועוד 1/4 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה ללחמניות מיני מתוקות:

  1. מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים והסוכר ומערבבים אותם עד לאיחוד
  2. מוסיפים את שאר המצרכים מלבד המלח ומעבדים לבצק (כ2 דקות)
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק על מהירות בינונית עוד כ8 דקות
  4. עוטפים את הבצק בשמן (הבצק דביק קצת) ומכסים את הקערה בנילון נצמד עד להכפלת הנפח
  5. שוקלים חתיכות בצק במשקל 50 גרם לכל יחידה ויוצרים כדור
  6. (פותחים את חתיכת הבצק ביד לעיגול בגודל של פיתה קטנה ...אוספים את קצוות הבצק כלפי פנים למרכז העיגול ומכדררים את הבצק על גבי השיש לעיגול אחיד)
  7. מניחים את עיגולי הבצק על גבי ניר אפיה שמונח על גבי משטח אפיה (2 משטחים) ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח
  8. מחממים תנור על מצב טורבו בחום 180 מעלות
  9. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום
  10. אופים את הלחמניות 20 דקות או עד להזהבה (מחליפים מקומות בין 2 התבניות שבתנור כדי שהאפייה תהיה אחידה)
  11. מוציאים את הלחמניות מהתנור ומכסים אותם במגבת עד לצינון.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לחמניות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}