מצוינות לסוף הצום
מתכון ללחמניות מיני מתוקות
מתכון נהדר ללחמניות מיני מתוקות וטעימות מתאימות לאחר פתיחת צום ולכל ארוחת ערב מפנקת
- שולמית שחר
- ג' תשרי התשפ"ג
לחמניות מיני מתוקות צילום: שולמית שחר
מתכון ללחמניות מיני מתוקות / שחר שולמית
המצרכים ללחמניות מיני מתוקות:
מידות אוניברסליות
מתקבלות 34 לחמניות
- 1 קילו קמח
- 3 כפות מחוקות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 4 ביצים גודל לארג'
- 1/2 כוס שמן (100 גרם)
- 1 ועוד 1/4 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה ללחמניות מיני מתוקות:
- מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים והסוכר ומערבבים אותם עד לאיחוד
- מוסיפים את שאר המצרכים מלבד המלח ומעבדים לבצק (כ2 דקות)
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק על מהירות בינונית עוד כ8 דקות
- עוטפים את הבצק בשמן (הבצק דביק קצת) ומכסים את הקערה בנילון נצמד עד להכפלת הנפח
- שוקלים חתיכות בצק במשקל 50 גרם לכל יחידה ויוצרים כדור
- (פותחים את חתיכת הבצק ביד לעיגול בגודל של פיתה קטנה ...אוספים את קצוות הבצק כלפי פנים למרכז העיגול ומכדררים את הבצק על גבי השיש לעיגול אחיד)
- מניחים את עיגולי הבצק על גבי ניר אפיה שמונח על גבי משטח אפיה (2 משטחים) ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח
- מחממים תנור על מצב טורבו בחום 180 מעלות
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום
- אופים את הלחמניות 20 דקות או עד להזהבה (מחליפים מקומות בין 2 התבניות שבתנור כדי שהאפייה תהיה אחידה)
- מוציאים את הלחמניות מהתנור ומכסים אותם במגבת עד לצינון.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות