מנת בשר מושלמת
מתכון לצלעות בקר מתקתקות במיץ תפוזים
תבשיל אהוב ויוקרתי המתאים במיוחד לכבוד החג, צלעות בקר המתבשלות ברוטב אסיאתי מתקתק בשילוב של צימוקים ופטריות מעניק לכם מנת בשר מושלמת
- שולמית שחר
- כ"ח אלול התשפ"ב
צלעות בקר מתקתקות במיץ תפוזים צילום: שולמית שחר
מתכון לצלעות בקר מתקתקות במיץ תפוזים / שחר שולמית
המצרכים לצלעות בקר מתקתקות במיץ תפוזים:
מידות אוניברסליות
- 700 קילו צלעות בקר ללא עצם (בשר טרי)
- 6 כפות שמן לטיגון הבשר
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי
- 3/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס שמן
- 1/4 כוס סילאן
- 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מחוקה שום כתוש
- 3 בצלים בינוניים
- 1 קופסת פטריות חתוכות (290 גרם)
- 1 כוס צימוקים שחורים
אופן ההכנה לצלעות בקר מתקתקות במיץ תפוזים:
- חותכים את הבשר לרצועות של 2 סנטימטר
- שוטפים היטב ומניחים במסננת להגרת הנוזלים
- משמנים ב3 כפות שמן מחבת טפלון ומחממים אותה ומניחים בה 1/2 מכמות הבשר
- מטגנים את רצועות הבשר כ2 דקות מכל צד ומעבירים לקערה גדולה
- לאחר שסיימנו לטגן את הבשר ב2 סבבים מוסיפים לקערה את שאר המצרכים מלבד הבצל/ הפטריות והצימוקים ומשרים את זה מכוסה לילה במקרר
- למחרת מקלפים וחותכים את הבצלים לרצועות ושמים אותם יחד עם הפטריות בסיר לחץ ומטגנים אותם מספר דקות/
- מניחים מעל את הצלעות עם הרוטב ומבשלים את הבשר עד לריכוך( לי זה לקח לאחר הרתיחה הראשונית שעתיים בישול)
- מעבירים את הבשר עם הבצל והפטריות לסיר רחב ונמוך ומפזרים מעל את הצימוקים מעבירים גם חלק מהנוזלים שבהם הבשר התבשל ומבשלים את הבשר עוד בין 1/2 שעה לשעה עד שהנוזלים הצטמצמו
- מפזרים לפני הגשה כוסברה קצוצה ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות