טעימה ומוצלחת
מתכון לדגי סלמון ברוטב שום ודבש
מתכון נהדר לדגי סלמון ברוטב משובח ועסיסי, שילוב של רוטב שום ודבש עם ירק קצוץ וגרגירי חומוס יוצרים מנת דגים טעימה ומוצלחת
- שולמית שחר
- כ"ז אלול התשפ"ב
סלמון בשום ודבש צילום: שולמית שחר
מתכון לדגי סלמון ברוטב שום ודבש / שחר שולמית
המצרכים לדגי סלמון ברוטב שום ודבש:
מידות אוניברסליות
- נתח של 1.5 קילו דג סלמון נורבגי
- 1 קופסת שימורים של חומוס שלם (550 גרם)
- 1/2 כוס רוטב שום ודבש
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
- 1 כפית מחוקה מלח
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 חבילת כוסברה קצוצה
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ לפרוסות דקיקות ( אופציונלי)
אופן ההכנה לדגי סלמון ברוטב שום ודבש:
- מקלפים לדג את העור וחותכים אותו לחתיכות
- שוטפים היטב ומניחים בסיר רחב ושטוח
- מפזרים מעל הדגים את החומוס לאחר ששטפנו וסיננו אותו מהנוזלים
- מערבבים בקערית את השמן / הרוטב והתבלינים כולל הכוסברה ומורחים את הדגים
- מניחים בצד מכוסה במשך כשעה לספיחת טעמים
- מרתיחים את התבשיל כדקה ומנמיכים את הלהבה לבינונית
- מבשלים עם מכסה ומידי פעם יוצקים מהרוטב שבתחתית הסיר מעל הדגים
- כשרוב הרוטב הצטמצם זה הזמן לחגוג
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות