לכבוד החג
מתכון לשוקיות עוף על מצע גרגירי חומוס אדומים
מתכון נהדר המתאים כמנה עיקרית בחגים ושבתות, שילוב של שוקיים עוף הנאפות בתנור ומוגשות על גרגירי חומוס מתובלים היטב, מעניקים לכם מנת יוקרה משובחת
- חני לוין
- כ"ד אלול התשפ"ב
שוקיים עוף על תבשיל חומוס צילום: הודיה שמו
מתכון לשוקיות עוף על מצע גרגירי חומוס אדומים / שף מאיר בראל
כמות: 6 מנות. זמן ההכנה: 60 דקות. רמת קושי: בינוני
המצרכים לשוקיות עוף על מצע גרגירי חומוס אדומים:
- 8 שוקי עוף
- 4 שיני שום
- 3 כפות פפריקה מתוקה בשמן
- 1 שימורי חומוס מבית מעולה
- חופן כוסברה
- מלח גס
- פלפל גרוס
- שליש כוס שמן זית
- 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה לשוקיות עוף על מצע גרגירי חומוס אדומים:
- שוטפים היטב את שוקי העוף. מסירים את העור וחותכים את הבשר שסביב תחתית השוק בצורה מעגלית כמו טבעת ובכך מנתקים את הבשר מתחתית שוק העוף.
- כעת כל שנותר הוא להפוך את הבשר כלפי מעלה באופן שייראה כמו סוכריות.
- מחממים מחבת כבדה ומעט עמוקה ומזלפים מעט שמן זית.
- מטגנים את שוקי העוף ההפוכות עד השחמה.
- מתבלים את השוקיים בתערובת של מלח, פלפל שחור ופפריקה ומעסים היטב.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 160 מעלות למשך 45 דקות.
- בינתיים מכינים את התבשיל
- בסיר עמוק מכניסים שליש כוס שמן עם שיני השום ומבשלים אותם כחמש דקות בשמן על חום נמוך.
- כעת מוסיפים את הפפריקה ואת גרגרי החומוס.
- מתבלים, מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים למשך 30 דקות על סף רתיחה.
- מייד עם צאת השוקיים מהתנור מכניסים לסיר ומבשלים יחד עם הרוטב לעשר דקות.
- מגישים כמה כפות מתבשיל החומוס, מומלץ לצד קוסקוס ביתי ומעל את העוף.
בהצלחה רבה ובתאבון
סטיילינג: אליהו בכר
המתכון באדיבות מגזין 'טועמיה'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות