ישדרג את שולחן החג
מתכון לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג
מתכון נהדר שישדרג לכם את שולחן החג; גלילוני זוקיני ממולאים בקוביות דג וירק קצוץ ומוגשים על רוטב איולי. טעים ומלא עניין
- חני לוין
- כ"ד אלול התשפ"ב
גלילוני זוקיני צילום: הודיה שמו
מתכון לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג / שף מאיר בראל
רמת קושי: בינוני. כמות: 6 מנות. זמן ההכנה: 30 דקות
המצרכים לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג:
- 4 קישואי זוקיני גדולים
- 1 שן שום כתושה
- 1 פילה דג בורי או דניס קצוץ לקוביות
- חופן כוסברה
- מלח גס
- פלפל גרוס
- מעט שמן זית
- חלבון מביצה אחת
לרוטב:
- 1 כוס רוטב ויניגרט חרדל
- 3 כפות מיונז
- 1/2 כפית חרדל חלק
אופן ההכנה לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג:
- פורסים בעזרת מנדולינה את הקישואים לאורכם. המטרה לייצר שכבות ארוכות ואחידות של זוקיני.
- מסדרים את הזוקיני על תבנית ומזלפים מעל הזוקיני מעט שמן זית ומלח.
- אופים בתנור חם על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות בדיוק ומוציאים לצינון.
- מכינים את תערובת הדג- מערבבים את קוביות הדג עם השום הכתוש, כוסברה קצוצה, מלח פלפל 3 כפות שמן זית של מעולה וחלבון הביצה. מערבבים היטב היטב את התערובת עד שהיא מתחילה להיות דביקה.
- בתוך כל עלה זוקיני מניחים כף מתערובת הדג ומגלגלים.
- מסדרים את הגלילות עומדות בתבנית ואופים בחום של 160 מעלות למשך 15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לצינון קל.
- בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים 3 כפות לצלחת.
- מסדרים את גלילות הדג על רוטב האיולי שהכנו, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
סטיילינג: אליהו בכר
המתכון באדיבות מגזין 'טועמיה'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות