י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
ישדרג את שולחן החג

מתכון לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג

מתכון נהדר שישדרג לכם את שולחן החג; גלילוני זוקיני ממולאים בקוביות דג וירק קצוץ ומוגשים על רוטב איולי. טעים ומלא עניין

מתכון לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג
גלילוני זוקיני צילום: הודיה שמו

מתכון לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג / שף מאיר בראל

רמת קושי: בינוני. כמות: 6 מנות. זמן ההכנה: 30 דקות

המצרכים לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג:

  • 4 קישואי זוקיני גדולים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 פילה דג בורי או דניס קצוץ לקוביות
  • חופן כוסברה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • מעט שמן זית
  • חלבון מביצה אחת

לרוטב:

  • 1 כוס רוטב ויניגרט חרדל
  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 כפית חרדל חלק

אופן ההכנה לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג:

  1. פורסים בעזרת מנדולינה את הקישואים לאורכם. המטרה לייצר שכבות ארוכות ואחידות של זוקיני.
  2. מסדרים את הזוקיני על תבנית ומזלפים מעל הזוקיני מעט שמן זית ומלח.
  3. אופים בתנור חם על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות בדיוק ומוציאים לצינון.
  4. מכינים את תערובת הדג- מערבבים את קוביות הדג עם השום הכתוש, כוסברה קצוצה, מלח פלפל 3 כפות שמן זית של מעולה וחלבון הביצה. מערבבים היטב היטב את התערובת עד שהיא מתחילה להיות דביקה.
  5. בתוך כל עלה זוקיני מניחים כף מתערובת הדג ומגלגלים.
  6. מסדרים את הגלילות עומדות בתבנית ואופים בחום של 160 מעלות למשך 15 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון קל.
  8. בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים 3 כפות לצלחת.
  9. מסדרים את גלילות הדג על רוטב האיולי שהכנו, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

סטיילינג: אליהו בכר

המתכון באדיבות מגזין 'טועמיה'

 

 

 

 

 

מתכון קישואים קישוא ממולא דגים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}