כ"ה כסלו התשפ"ה
26.12.2024
כך תנקו כל זכר

מה מצאת בפעם האחרונה שחיפשת את עצמך בגוגל?

הנתונים האישיים שלכם מפוזרים בכל האינטרנט? קבלו 7 צעדים לניקוי הנוכחות הדיגיטלית שלכם, אולם כדאי לדעת שאין דרך ודאית למחוק אותו, אך ישנם מספר דברים שתוכלו לעשות כדי לנקות את הנוכחות המקוונת שלכם

מה מצאת בפעם האחרונה שחיפשת את עצמך בגוגל?
אילוסטרציה. למצולם אין קשר לכתבה צילום: unsplash

האם חיפשתם מתישהו את השם שלכם בגוגל? זה אולי יישמע מוזר, אבל זאת דווקא דרך מצוינת לגלות חלק קטן מתוך מה שהרשת יודעת עלינו. יותר מכך – זו גם הדרך היחידה בה נוכל לדעת האם אנחנו צריכים לבקש מגוגל למחוק מידע אישי שלנו שלא אמור להיות חשוף לציבור.

באפריל 2022, גוגל הוסיפה אפשרויות חדשות למחיקת מידע מזהה אישי ממנוע החיפוש שלה, כמו מספרים של תעודות מזהות ותמונות שלהן, פרטי חשבון בנק או כרטיס אשראי, אנשי קשר, מידע אישי, ונתונים ספציפיים כמו מידע רפואי. האפשרות הזאת מתווספת לאפשרות הקיימת למחיקה מהחיפוש של תכנים שעשויים לשמש כדי לפגוע באדם, כמו תוכן שצולם ללא הסכמה, תמונות של קטינים או תכנים שמפירים זכויות יוצרים.

אז כיצד תוכלו לנסות ולמחוק את עצמכם מהאינטרנט? הטיפים של חברת אבטחת המידע ESET:

ברגע שמשהו עולה לרשת, אין דרך ודאית למחוק אותו. אך ישנם מספר דברים שתוכלו לעשות כדי לנקות את הנוכחות המקוונת שלכם:

1. חפשו את עצמכם בגוגל. לפני הכול, תצטרכו לדעת מה האינטרנט יודע עליכם. חפשו את השם שלכם, בדקו את התוצאות בחמשת הדפים הראשונים והצליבו את השם עם מספר הטלפון או עם הכתובת שלכם כדי לראות מה עולה בחיפוש.

2. בדקו את הגדרות הפרטיות של השירותים שאתם משתמשים בהם. חלק מהפלטפורמות, כמו פייסבוק או טוויטר, כוללות אפשרות בהגדרות הפרטיות שלהן שנותנת לכם להסתיר את התוכן ואנשי הקשר שלכם ממנועי חיפוש.

3. צרו קשר עם בעל האתר. אם אתם רוצים למחוק אזכור ספציפי באתר מסוים, בקשו זאת מבעל האתר. מרבית האתרים מפרסמים את דרכי ההתקשרות איתם בעמוד "צור קשר".

4. מחקו את מה שאינו נחוץ. רבים מאיתנו משתפים יותר מדי! אם אתם מודאגים ממה שהעולם כולו יודע עליכם – ואתם צריכים להיות מודאגים – הּתחילו במחיקת פוסטים ישנים בפייסבוק ובטוויטר, תמונות מגיל 17 או כל תוכן מביך אחר. ואם כבר הבנתם כמה הפרטיות חשובה, אתם ודאי מבינים שהיא חשובה גם למשפחה ולחברים שלכם, ולכן מומלץ למחוק גם תמונות שבהן הם מופיעים לצידכם.

5. בקשו מגוגל ומ-Bing למחוק את הנתונים האישיים שלכם. כעת, לאחר שעשיתם ניקוי קטן בעצמכם, השתמשו בכלי החדש שגוגל שחררה כדי למחוק נתונים אישיים מתוצאות החיפוש שלה. נכון לזמן זה, בינג מאפשרת רק מחיקה של תמונות שצולמו ללא הסכמה או קישורים שבורים ותוכן מיושן.

6. חשבו לפני שאתם משתפים. עכשיו, אחרי שהשקעתם את המאמץ הרב בניקוי, הגיע הזמן לתכנן את העתיד. החיים הווירטואליים שלכם ימשיכו – אולי אתם עוד רוצים להמשיך ולהיראות באינסטגרם, לינקדאין או רשתות חברתיות אחרות, וזה בסדר. עם זאת, כדאי להשקיע מאמץ נוסף, לבחון את הגדרות הפרטיות שלכם, לבחור מי יכול לראות את הפוסטים שלכם ולהימנע משיתוף תוכן לא-נחוץ שאולי תתחרטו עליו בהמשך.

7. השתמשו ב-VPN. שכבת ההגנה הנוספת הזאת מבטיחה שהחיבור שלכם מוצפן ושהמיקום שלכם מוסתר. אך יותר מהכול, השכבה הזאת תמנע מהאקרים לחדור למידע האישי שלכם.

אם אעשה את זה, האם זה אומר שיש לי שליטה מלאה במידע שלי?

אין לכך תשובה פשוטה. ברוב המקרים, התשובה היא שלילית.

זה תלוי גם באופן בו אתם משתמשים באינטרנט. אם אתם חוששים לפרטיות שלכם והנוכחות שלכם ברשתות החברתיות מוגבלות, סביר להניח שתוכלו למחוק את מרבית טביעת הרגל הדיגיטלית שלכם.

לעומת זאת, אם המידע שלכם נמצא כמעט בכל מקום, קשה להאמין שתגיעו למטרה הזאת. כמעט בטוח שהחברים שלכם פרסמו תמונות שלכם ברשתות החברתיות בהן הם משתמשים, וכבר מזמן הפסקתם לעקוב אחר מספר הפעמים שבהם מסרתם את כתובת הדוא״ל ומספר הטלפון שלכם כדי להיכנס לאתרים, אפליקציות ושירותים שונים, שלא לדבר על המידע בנוגע לפעילות המקוונת שלכם שאותם שירותים מוכרים לגופים חיצוניים – בהסכמתכם.

אך אין מה להתייאש. סביר להניח שעדיין יש לכם זמן כדי להגביל את מה שאנשים או חברות יכולים לגלות עליכם. זה חשוב מאוד, לא רק בשביל הפרטיות שלכם באופן כללי, אלא גם כדי להימנע מהנזק שיכול לנבוע מחשיפת ההשקפות הדתיות, הפוליטיות או האישיות שלכם במרחב הציבורי.

גוגל חברת ESET חיפוש באינטרנט

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}