איכותית ומוצלחת
מתכון לריבת חציל ננסי
לאוהדי הריבה: הנה עוד מתכון לריבה איכותית ומוצלחת של חצילים ננסיים המתבשלים בסירופ ומעניקים לכם קונפיטורה מושלמת ומלאת עניין
- חני לוין
- י"ג אלול התשפ"ב
ריבת חציל ננסי צילום: אתי זוהר
מתכון לריבת חציל ננסי / אתי זוהר
המצרכים לריבת חציל ננסי:
- 20 חצילונים קטנים
- 4 כוסות סוכר (כוס חד פעמית חם)
- 2 כוסות מים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 מקל קינמון (אופציונלי )
- 1/2 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה לריבת חציל ננסי:
- חורצים 4 חריצים בכל חצילון בעזרת שיפוד
- מכניסים את החצילונים לסיר ומכסים במים
- מבשלים במשך כ 15 דקות
- מורידים מהאש ומסננים מהמים
- בסיר נפרד מכניסים את הסוכר, המים, סוכר וניל ומקל קינמון
- מבשלים במשך כ5 דקות עד לרתיחה ומוסיפים את החצילונים השלוקים
- מנמיכים את האש ומבשלים בסיר חצי מכוסה במשך כ 40 דקות
- מכבים את האש וסוגרים את הסיר
- משאירים כך לצינון עד ליום המחרת (זה הטיפ לריבה איכותית יותר)
- למחרת מדליקים שוב את האש. לאש בנונית עד נמוכה
- בשלב הזה מוסיפים חצי כפית מיץ לימון ומבשלים עוד כ 40 דקות עד שרואים שהנוזלים מצטמצמים ונוצרת ריבה
- אם יש צורך בזמן בישול נוסף, ממשיכים לבשל עד להסמכה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות