6 מצרכים בלבד
מתכון לריבת סלק מוצלחת
לכל אוהדי הריבות: קבלו מתכון מוצלח לריבת סלק משובחת וטעימה במיוחד עם טיפ להכנת ריבה איכותית ומושלמת
- חני לוין
- י"א אלול התשפ"ב
ריבת סלק צילום: אתי זוהר
מתכון לריבת סלק / אתי זוהר
המצרכים לריבת סלק:
- 3 סלק בינוניים
- 3 כוסות סוכר
- 1.5 כוסות מים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 מקל קינמון (אופציונלי)
- 1/2 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה לריבת סלק:
- מקלפים את הסלק וחוצים כל אחד לשניים
- מכניסים לסיר עם מים ומבשלים במשך כ 15 דקות
- מסננים את הסלק מהמים וחותכים לקוביות בינוניות
- בסיר נפרד מכניסים 3 כוסות סוכר, 1 וחצי כוס מים, 2 שקיות סוכר וניל ומקל קינמון (אופציונלי )
- מבשלים במשך כ5 דקות עד לרתיחה ומוסיפים את קוביות הסלק המבושלות
- מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך כ 40 דקות
- מכבים את האש ומשאירים לצינון בצד עד ליום המחרת (זה הטיפ לריבה איכותית יותר)
- למחרת מבשלים שוב על אש בינונית עד נמוכה, בשלב הזה מוסיפים חצי כפית מיץ לימון ומבשלים עוד כ 40 דקות נוספות, עד שרואים שהנוזלים מצטמצמים ונוצרת ריבה
- אם יש צורך בזמן בישול נוסף ממשיכים לבשל עד להסמכה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות