רשתות השיווק מוכרות לציבור אבוקדו שלא יבשיל לעולם
מועצת הפירות והירקות ערכו בימים אלו בדיקות מיוחדות אשר בסיומן התגלו כמויות של אבוקדו במגוון רשתות שאינו מכיל את כמות השומן הנדרשת כדי להבשיל
בבדיקה מיוחדת שעשו במועצת הפירות והירקות במגוון רשתות התגלה כמויות של אבוקדו שאינו מכיל את כמות השומן הנדרשת, עובדה שקובעת שהאבוקדו לא יבשיל לעולם, כך דיווחה מעיין פרתי ב"חדשות 12".
למעשה, בימים האחרונים חזר האבוקדו למדפים, אך מי שחיכה לשובו של הפרי הירוק עלול להתאכזב. מלבד המחיר הגבוה, שיכול להגיע גם ל-40 שקל לקילו, התעוררה כאמור בעיה נוספת – אבוקדו שלעולם לא מבשיל.
ב'חדשות 12' דיווחו כי צרכנים רבים התלוננו שהאבוקדו שרכשו לא הבשיל, אלא השחיר. בבדיקה מיוחדת שעשו במועצת הפירות והירקות, קנו אבוקדו ממגוון רשתות שיווק ושווקים ובדקו במעבדה האם כמות השמן שיש באבוקדו מספקת על מנת שיבשיל. במעבדה גילו כמויות של אבוקדו שאינו מכיל את השומן הנדרש, ונקטף כי חקלאים מסוימים רצו לקחת חלק בחגיגת המחירים הגבוהים שנעים בין 20 ל 40 ש"ח לק"ג עקב פתיחת עונת האבוקדו.
אורנה סנדל, מנהלת איכות וסטנדרטים במועצת הצמחים הסבירה כי "לאבוקדו נדרש לבדיקות חומר יבש לפני קטיף, במטע", לדבריה, "כשהפרי ממותג אתם יכולים להיות בטוחים שהפרי עבר את אותן בדיקות והפרי שתקנו יגיע לבית שלכם ויתרכך כעבור כמה ימים. חשוב לחפש פרי ממותג, אני יודעת שלא כל הפרי ממותג. אבל הגיע הזמן שחוק סימון תוצרת חקלאית יעבור ויהיו לנו את כל הפרטים של הפרי שאנחנו רוכשים על המדפים".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות