אופציה לארוחת ערב
מתכון לסמבוסק במילוי גבינות או תפוחי אדמה
ארוחת ערב משביעה ומוצלחת עם מאפה סמבוסק ושתי מילויים לבחירתכם, מלית של תערובת גבינות וממרח פסטו ומלית של תפוחי אדמה ובצל מטוגן, מאפה שפשוט לא תפסיקו להכין
- עליזה עליון
- כ"ז אב התשפ"ב
סמבוסק במילוי גבינות או תפוחי אדמה צילום: עליזה עליון
מתכון לסמבוסק במילוי גבינות או תפוחי אדמה / עליזה עליון
המצרכים לסמבוסק במילוי גבינות או תפוחי אדמה:
- 4 כוסות קמח מנופה
- 1 כוס חלב פושר
- 1 כף מלאה שמרים יבשים
- 1 כף שטוחה מלח
- 5 כפות יוגורט או שמנת חמוצה
למילוי גבינה:
- 1 כוס מוצרלה מגורדת
- ממרח פסטו
- 1 בצל מגורד
- מעט טימין או אורגנו
- 100 גר גבינה בולגרית (לא חובה)
למילוי תפוח אדמה:
- 2 תפו"א מבושלים ומעוכים לפירה
- מעט מלח
- פלפל שחור
- 1 בצל מטוגן
- מעט טימין או אורגנו
אופן ההכנה לסמבוסק במילוי גבינות או תפוחי אדמה:
הכנת מילוי הגבינות:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי המלית הגבינות ומערבבים היטב לאיחוד.
הכנת מלית תפו"א:
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מצרכי מלית תפוחי האדמה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
הכנת הבצק:
- מערבבים הייטב את כל מצרכיי הבצק ומערבבים הייטב עד לאיחוד.
- אם הבצק יבש מעט, מוסיפים חלב, הבצק צריך להיות חלק וגמיש
- מכסים את הבצק בשקית ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
- לוקחים כדור בצק ומרדדים לעלה דק על שיש מקומח
- קורצים עיגולים בעזרת כוס
- מורחים כפית פסטו וכף ממילוי הגבינות או התפו"א
- סוגרים את העיגול לחצי ומהדקים בפינות בעזרת מזלג
- מסדרים הכל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחמאה מומסת
- מפזרים שומשום או קצח ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים כ10 דקות או עד להזהבה יפה.
הערה: ניתן למלא במה שרוצים, לא חייב פסטו, אפשר להוסיף למילוי הגבינה עשביי תיבול -כוסברה עירית וכו.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות