טעם של עוד
מתכון לאצבעות שום, גבינה צהובה, בצל ופטרוזיליה
מתכון נהדר שיתאים לכל ארוחת ערב או בוקר משלב בתוכו גבינה צהובה, בצל, פטרוזיליה ושום, אצבעות מלאות בכל טוב שיעניקו לכם טעם של עוד
- שולמית שחר
- כ"ד אב התשפ"ב
אצבעות גבינה ושום צילום: שולמית שחר
מתכון לאצבעות שום, גבינה צהובה, בצל ופטרוזיליה / שולמית שחר
המצרכים לאצבעות שום, גבינה צהובה, בצל ופטרוזיליה:
לבצק:
- 500 גרם קמח ( 3.5 כוסות)
- 25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מחוקה מלח
- 3 כפות שמן זית
- ¼1 כוסות מים פושרים
תוספת לבצק לאחר הכפלת הנפח:
- 1 חבילת בצל ירוק קצוץ ומטוגן
- 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפיות שום כתוש
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
לציפוי:
- 50 גרם חמאה מומסת
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית מחוקה מלח גס
אופן ההכנה לאצבעות שום, גבינה צהובה, בצל ופטרוזיליה:
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח עם שמרים וסוכר ומערבבים
- מוסיפים בהדרגה את המים ואת השמן ולבסוף את המלח
- לשים את הבצק כ-7 דקות
- עוטפים את הבצק בשמן מכסים את הקערה ומתפיחים עד הכפלה
- בינתיים קוצצים את הבצל הירוק לפרוסות דקות ומטגנים אותו עד להזהבה
- מצננים את הבצל ומוסיפים לו את שאר מצרכי התוספת
- כאשר הבצק הכפיל את נפחו מעבירים אותו למשטח עם נייר אפיה משומן ומשטחים אותו למלבן גדול
- שמים על חצי מהמלבן את התוספת וסוגרים את הבצק למרובע פותחים את הבצק לאט לאט עד שיכסה את כל שטח נייר האפייה
- (אם הבצק לא מתגמש בעבודה עושים הפסקה מספר דקות וממשיכים)
מכינים את שכבת הציפוי:
- בקערה קטנה מערבבים יחד את כל חומרי הציפוי ומורחים אותם על גבי הבצק
- מחממים תנור על 180 מעלות ואופים את הבצק כ20 דקות עד שהבצק מזהיב ואפוי היטב
- חותכים לאצבעות בגודל שמתאים לכם
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות