כ"ה כסלו התשפ"ה
26.12.2024
ארוחת ערב מפנקת

מתכון לפיתות במלית מוצרלה, פרמזן ושעועית לבנה

מתכון נהדר לארוחת ערב מפנקת במיוחד, פיתות ביתיות במלית של גבינת מוצרלה, פרמזן ושעועית לבנה, בהגשה לצד סלט שאוהבים והחגיגה בעיצומה

מתכון לפיתות במלית מוצרלה, פרמזן ושעועית לבנה
פיתה במילוי גבינות ושעועית לבנה צילום: שולמית שחר

מתכון לפיתות במלית מוצרלה, פרמזן ושעועית לבנה / שחר שולמית

המצרכים לפיתות במלית מוצרלה, פרמזן ושעועית לבנה:

מידות אוניברסליות

מתקבלות 4 פיתות קוטר 26 סנטימטר

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות מחוקות שמרים יבשים
  • 1 אבקת אפיה
  • 2 כפות מחוקות סוכר
  • 4 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מחוקה מלח

למלית:

  • 1 קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות(580 גרם מסוננת ללא הרוטב)
  • 400 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 200 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 4 כפיות שום כתוש
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות קטשופ
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
  • 1 כפית מחוקה צי'לי  גרוס וחריף
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה לפיתות במלית מוצרלה, פרמזן ושעועית לבנה:

הכנת הבצק:

  1. מניחים בקערת המיקסר את כל המצרכים היבשים מלבד המלח ומערבבים אותם כדקה
  2. מוסיפים את המים ולשים כ4 דקות עם וו גיטרה
  3. מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק עוד כ4 דקות ( הבצק רך מאוד)
  4. מכינים קערית עם שמן כדי לעבוד עם הבצק/ בידיים משומנות מנתקים לאט לאט את הבצק משולי הקערה עד למצב של כדור ומכסים אותו למשך 30 דקות
  5. לאחר התפיחה הראשונה מרימים ביד משומנת את הבצק מהקצוות לכיוון האמצע ומעבדים אותו כ2 דקות ומניחים אותו מכוסה למנוחה נוספת של 30 דקות
  6. מעבדים שוב את הבצק כמו בפעם הקודמת ושוב מכסים אותו ל30 דקות
  7. (בסך הכל 3 התפחות של 30 דקות)
  8. בינתיים מכינים את המלית

הכנת המלית:

  1. מערבבים את כל חומרי המלית ומחלקים אותם ל4 חלקים

חוזרים לבצק:

  1. משמנים 4 ניירות אפיה ובידיים משומנות מחלקים את הבצק ל4 חלקים ומעבירים אותם לניירות האפייה (כל חלק בצק יוצא כ560 גרם)
  2. פותחים בידיים משומנות כל חלק של בצק לעיגול גדול ומניחים במרכזו 1/4 מהמלית
  3. אוספים את הבצק מסביב למלית וסוגרים לכדור ובעדינות הופכים את הבצק כדי שהחלק הפחות יפה יהיה כלפי מטה משטחים את הבצק לאט לאט לקוטר של כ26 סנטימטר
  4. אופים את הפיתות אחת אחרי השניה בתנור שחומם מראש ל220 מעלות כ15 דקות או עד שהן מוכנות
  5. מניחים את הפיתות המוכנות מעל רשת ומכסים אותן במגבת מטבח.
  6. מגישים לצד סלט שאוהבים ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון פיתות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}