מהמטבח הספרדי
מתכון לפאייה דג פורל ים – אורז עם אפונה בשילוב דגים ופלפל חריף
מתכון נפלא לפאייה - מנה המגיעה מהמטבח הספרדי ומורכבת מאורז עם אפונה, דגים, פלפל חריף, שום, לימון וזעפרן; ארוחה שלמה והכל בסיר אחד, ארוחת צהרים מושלמת ומלאת טעמים
- נועם זיגדון
- י"ט אב התשפ"ב
פאייה דג פורל ים צילום: נועם זיגדון
מתכון לפאייה דג פורל ים – אורז עם אפונה בשילוב דגים ופלפל חריף / נועם זיגדון
המצרכים לפאייה דג פורל ים – אורז עם אפונה בשילוב דגים ופלפל חריף:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 5 מנות דג פורל ים
- 3 כוסות אורז
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 5 שיני שום כתוש
- ½ פלפל צי'לי חריף פרוס דק
- 2 כוסות אפונה קפואה
- 10 חוטי זעפרן
- ¼ כוס שמן זית
- ½-4 כוסות מים
- ½ כף מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
לקישוט:
- מיץ מלימון שלם
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- פלפל צ'ילי חריף
- ¼ כוס אפונה קפואה
אופן ההכנה לפאייה דג פורל ים – אורז עם אפונה בשילוב דגים ופלפל חריף:
- שוטפים היטב את הדג וסוחטים מנוזלים
- מחממים סיר רחב עם שמן זית
- מפזרים על הדג מלח ופלפל שחור ומטגנים אותו משני צדדים
- מוציאים את הדג מהסיר ובאותו הסיר מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
- מוסיפים את השום, האפונה והזעפרן ומטגנים כשתי דקות
- מתבלים ומוסיפים את המים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- שוטפים את האורז ומוסיפים לסיר
- מגבירים את הלהבה ומבשלים על אש גבוהה עם סיר פתוח עד שהמים יגיעו לגובה האורז
- מסדרים את הדגים בתוך הסיר
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות
- מכבים את הגז ומפזרים פטרוזיליה קצוצה ופלפל צ'ילי חריף מעל הדגים
- סוחטים מעל הכל מיץ מלימון שלם ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות