לארוחת בין הזמנים
מתכון לג'פטות ביתיות בטעם נפלא
מתכון נפלא לג'פטות באפייה ביתית שישאירו לכם טעם של עוד, בהגשה עם חמאה רכה ומלח תקבלו מעדן אמיתי
ג'פטות ביתיות צילום: מירב מלכה
מתכון לג'פטות ביתיות בטעם נפלא / מאת: מירב מלכה
המצרכים לג'פטות ביתיות בטעם נפלא (לארבע ג'בטות קטנות):
לראש העיסה:
- 1/2 כפית שמרים יבשים (2 גרם)
- 400 גרם קמח (3 כוסות פחות כף)
- 260 מ"ל מים (כוס ועוד כף)
לשלב שני:
- 560 גרם קמח (4 כוסות)
- 430 מ"ל מים
- 6 גרם שמרים יבשים (2 כפיות) (במקרה שיש לכם שמרים טריים – צריך להכפיל את המשקל של השמרים בשלוש.)
- 65 מ"ל חלב (1/4 כוס או 4 כפות) (ניתן להמיר במים)
- 50 מ"ל שמן זית (3 כפות ועוד כפית)
- 20 גרם מלח (כף גדושה)
אופן ההכנה לג'פטות ביתיות בטעם נפלא:
- ממיסים את השמרים במעט מים פושרים ומוסיפים לקמח. מערבבים עד שמתקבלת עיסה דביקה וחלקה.
- מעבירים למקרר, מכוסה בניילון נצמד או מגבת למנוחה של לילה.
- יום למחרת מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, החלב והמים ולשים עם וו לישה.
- אחרי שמתקבל בצק אחיד, מוסיפים את המלח ואת שמן הזית. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות לפחות.
- הבצק שיתקבל לא דומה לבצק של לחם. הוא צריך להיות עיסתי ונשפך. מעבירים אותו לקערה ומתפיחים, מכוסה במגבת כשעה וחצי.
- בינתיים מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות), בתחתית התנור מניחים כלי עם מים לאדים.
- בקערה רחבה (או על משטח רחב) מניחים ערמה של קמח. שופכים כרבע מהבצק לתוך הערמה (מפרידים את החתיכה עם סכין משאר הבצק).
- חשוב לשים לב – הבצק רך מאד ולכן כל התעסקות מיותרת איתו, נכניס לתוכו גושים של קמח.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
- אופים בתנור 20 – 25 דקות עד שהג'בטות מקבלות צבע חום כהה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות