ליד הקפה
מתכון לעוגת לימונענע בחושה, מצויינת ובריאה
עוגה קלילה וטעימה לכבוד שבת קודש, משולבת בעלי נענע ומעניקה לכם מאפה טעים ובריא יותר, מתאימה להגשה לכל אורח מפתיע
- נועם זיגדון
- כ"ט תמוז התשפ"ב
עוגת לימונענע בחושה מצויינת צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת לימונענע בחושה, מצויינת ובריאה / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת לימונענע בחושה, מצויינת ובריאה:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- תבנית אפיה חד פעמית בנונית
לעוגה:
- 3 ביצים L
- 1-1/4 כוסות סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס מים
- קליפת לימון מגורדת מ-1/2 לימון
- ¼ כוס עלי נענע ( בלי הגבעול )
- ¼ כוס מיץ לימון טרי
- 2 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
לזיגוג:
- 3-4 כפות אבקת סוכר
- מעט מיץ לימון טרי
- 1 כף מים
אופן ההכנה לעוגת לימונענע בחושה, מצויינת ובריאה:
- טוחנים בבלנדר את העלי נענע עם המים והמיץ לימון
- מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזילוף דק את השמן והמים עם הנענע
- מערבבים את הקמח עם האבקת האפיה ומוסיפים בתנועת קיפול לתערובת הביצים
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180°
- אופים במשך כ-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש
- מוציאים מהתנור ומצננים.
לזיגוג:
- מערבבים יחד את כל המצרכים עד לקבלת סירופ סמיך
- מזלפים מעל העוגה כשהיא קרה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות