פינוק אמיתי
מתכון לעוגת תפוחים הפוכה
מתכון נהדר לעוגת תפוחים הפוכה, עוגה מיוחדת וטעימה, קלה להכנה ומתאימה לכל אורח מפתיע, בהגשה עם כוס תה או קפה תקבלו פינוק אמיתי
- נועם זיגדון
- כ"ה תמוז התשפ"ב
עוגת תפוחים הפוכה צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת תפוחים הפוכה / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת תפוחים הפוכה:
מתאים לתבנית בנונית
כוס מדידה חד פעמית חמה
לתחתית:
- 5 תפוחים קלופים
- 3-4 כפות סוכר חום
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית קינמון
- תוספות אפשריות:
- אגוזים קצוצים /חמוציות / צימוקים
לעוגה:
- 4 ביצים L
- 3/4 כוס שמן
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שמנת צמחית
- 1-1/2 כוסות קמח תופח (אם אין קמח תופח, להמיר בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפיה )
אופן ההכנה לעוגת תפוחים הפוכה:
הכנת הבסיס:
- מקלפים את התפוחים, חותכים אותם לחצאים ופורסים לפרוסות דקות.
- מכניסים את התפוחים לקערה ומוסיפים את הלימון, הקינמון והסוכר
- מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את נייר האפייה היטב עם חמאה או מחמאה
- על נייר האפייה המשומן משטחים את התפוחים ומניחים בצד.
הכנת העוגה:
- בקערה, מקציפים את הביצים עם הסוכר כמה דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה
- מוסיפים בהדרגה את יתר המרכיבים ומקציפים עד לקבלת בלילה אחידה
- יוצקים את הבלילה מעל התפוחים ולתת טפיחות קלות על השיש
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים כ- 45 דקות
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
- הופכים את העוגה על מגש ומפזרים אבקת סוכר
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות