מתכון לעוגת יוגורט עם אפרסקים וקוקוס בציפוי רושר
עוגת יוגורט נדירה המשולבת באפרסקים וקוקוס ומצופה בציפוי רושר מושלם המורכב משוקולד לבן חמאת קקאו ובראס אגוזים, יחד יוצרים עוגה מושלמת ומפנקת
- שולמית שחר
- כ"א תמוז התשפ"ב
עוגת יוגורט עם אפרסקים וקוקוס צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת יוגורט עם אפרסקים וקוקוס בציפוי רושר / שחר שולמית
המצרכים לעוגת יוגורט עם אפרסקים וקוקוס בציפוי רושר:
מידות אוניברסליות
לעוגה:
- קופסת שימורים של אפרסקים
- 170 גרם סוכר
- 170 גרם שמן
- 3 ביצים גודל לארג'
- 200 מ"ל יוגורט
- 2 כפות ליקר כלשהו
- 1/3 כוס מיץ של האפרסקים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 280 גרם קמח
- 80 גרם קוקוס
לציפוי רושר (אופציונלי):
- 300 גרם שוקולד לבן
- 70 גרם חמאת קקאו (או שמן)
- 70 גרם בראס אגוזים
אופן ההכנה לעוגת יוגורט עם אפרסקים וקוקוס בציפוי רושר:
- מדליקים תנור לחום של 170 מעלות
- חותכים לקוביות קטנות את האפרסקים ומסננים אתם היטב מהנוזלים (שומרים את הנוזלים)
- בקערה גדולה שמים: סוכר, שמן, ביצים, יוגורט, ליקר ואת המיץ של האפרסקים ומערבבים היטב במטרפה ידנית עד לאיחוד
- מוסיפים את שאר המצרכים בהדרגה עד לאיחוד המסה
- יוצקים את המסה לתבנית הסיליקון לאחר שמשמנים אותה ואופים כ35 דקות או עד שהעוגה מוכנה
- מצננים ומקפיאים את העוגה לפני חילוץ וציפוי ברושר
הכנת ציפוי רושר (אופציונלי):
- ממיסים במיקרוגל בפולסים את השוקולד עם חמאת הקקאו עד לאיחוד (מערבבים בין לבין) מוסיפים את הבראס ומערבבים
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה על גבי רשת וממתינים שתהיה בטמרטורת החדר ואז יוצקים עליה את הרושר
- מקשטים לפי טעמכם
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות